El GEL premia Blai Blanquer per la tasca de protecció del patrimoni cultural


  • Comparteix:

Carmela Fortuny ha lliurat el premi a Blai Blanquer

Carmela Fortuny ha lliurat el premi a Blai Blanquer

El Grup d'Estudis Locals (GEL) ha lliurat el 2n Premi Gausac al Compromís cultural amb la ciutat a mossèn Blai Blanquer per la seva tasca de defensa i promoció del conjunt patrimonial del Monestir. El lliurament ha tingut lloc aquest dimecres durant la presentació al Xalet Negre del darrer exemplar de la revista 'Gausac' que publica el col·lectiu i que en l'últim número ha donat pes a la història.

Blanquer ha agraït aquest reconeixement, que ha volgut fer extensiu a totes les persones que han ocupat el seu càrrec i a tots aquells que treballen i col·laboren amb la parròquia. El mossèn també ha volgut fer extensiu el premi al paper que juga el Monestir, la parròquia i les persones que han fet d'aquest espai un punt de trobada i acollida

Blai Blanquer

Les pedres que expliquen el passat avui acullen tothom per igual. És un motiu de satisfacció que aquest recinte s'hagi posat al dia la cultura de la solidaritat.


El números 44-45 de la 'Gausac' tracten diversos temes amb especial pes de qüestions històriques però també parla d'aspectes artístics i, fins i tot, un article analitza com la ciutat desaprofita l'aigua de la pluja a l'hora que un altre text planteja com en podria treure profit. La revista inclou cinc estudis, una nota d'estudi, un document, cinc ressenyes d'exposicions i sis de llibres més un article de reflexió sobre didàctica.

El director de Gausac, Domènec Miquel, ha posat de relleu la importància de la tasca del GEL. En aquest sentit, ha ressaltat que la feina és deixar constància d'estudis i treballs que tenen a veure amb la ciutat que, d'altra manera, passarien desapercebuts.

Domènec Miquel

Les ressenyes que fem no les fa ningú. Parlem de llibres que molt poca gent coneix. Val la pena que quedi constància d'aquests estudis.


La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha lloat la feina del grup d'estudis i ha posat en valor la tasca de 'democratització del coneixement' que suposa la revista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.