Cal Gerrer acull una exposició del retratista Fèlix Mestres i Borrell


  • Comparteix:

L'exposició s'ha inaugurat aquest dijous

L'exposició s'ha inaugurat aquest dijous

L'obra del pintor Fèlix Mestres, un dels artistes més influents de la pintura catalana de finals del segle XIX i principis del XX, s'exposa a Sant Cugat en una mostra a la Casa-Museu Cal Gerrer. 'El mestre dels mestres' és una exposició que recull una trentena d'obres del pintor i també dels seus alumnes Ramon Calsina, Joan Lahosa i Josep Barrenechea. La mostra es podrà veure fins al 5 de maig.

A l'exposició es poden veure obres com 'El bes' -una representació d'un petó d'un nen a la seva mare-, un autoretrat del pintor i un nu. El president de la Fundació Cabanas i responsable de Cal Gerrer, Frederic Cabanas, ha posat en valor la tasca que va fer Mestres, tot i que creu que no és un artista prou reivindicat.

Frederic Cabanas

La història no li ha reconegut a Fèlix Mestres el que li hauria d'haver reconegut. Aquí trobareu un retratista amb una tècnica exquisita. Era un superdotat.


El Museu de Terrassa ha cedit en préstec quatre obres de Fèlix Mestres per a aquesta mostra: 'La promesa', 'El bes', 'Autorretrat' i 'Nu'. Les quatre obres s’exposen permanentment en una de les sales de la Casa Alegre de Sagrera de Terrassa.

Fèlix Mestres és un dels artistes catalans més complerts del panorama artístic de finals del segle XIX i primer terç del segle XX. Les seves pintures, testimoni dels costums i de la societat del seu temps, es conserven en diferents col·leccions particulars i en museus com el Prado, el mNAC, la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi, el Museu de Montserrat i el Museu de Terrassa.

La trobada d'aquest dijous ha tingut la presència de l'alcaldessa, Mercè Conesa, i el nét de l'artista protagonista, Fèlix Mestres i Puig de la Bellacasa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.