Sam Abrams rescata 'L'arbre del foc' d'Agustí Bartra


  • Comparteix:

Sam Abrams amb la reedició / Foto: ACN

Sam Abrams amb la reedició / Foto: ACN

L'editorial Adesiara publica per primera vegada en solitari a Catalunya 'L'arbre de foc' d'Agustí Bartra, una obra amb pròleg i edició a cura del santcugatenc Sam Abrams. Es tracta d'un poemari fet a l'exili i, segons Abrams, és el primer llibre madur d'un autor que cal reivindicar com una de les grans figures de la poesia catalana.

'L'arbre de foc' es va publicar en l'obra poètica completa d'Agustí Bartra. Ara l'editorial Adesiara la reedita en solitari per 'rescatar-la de l'oblit'. Abrams, que s'ha encarregat del pròleg, la revisió i les notes del llibre, assegura que és una obra molt actual.

Sam Abrams

Bartra era un autor molt vitalista i realista. Sempre deia que de les derrotes cal fer victòria. Ens ensenya com continuar en un món que no t'encoratja gens.


'L'arbre de foc', escrit entre 1936 i 1945, símptoma de l'exigència de l'autor, plasma les vivències agredolces de la guerra i l'exili, però també l'esperança. És una de les grans obres poètiques de la poesia catalana, segons Abrams, que defineix així el primer poemari català de guerra modern.

Sam Abrams

És un poemari extremadament intel·ligent, culte, humà i solidari. Es va articulant en cicles temàtics.


Sam Abrams ha reeditat set obres d'Agustí Bartra, del qual diu 'està costant que ocupi el lloc que li toca', però que cal reivindicar com un dels autors catalans més creatius, innovadors i profunds.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.