L'ANC ofereix una lliço d'història a través de 75 fotografies sobre el món del treball del segle XX


  • Comparteix:

El director de l'ANV i el dubdirector d'Arxius de la Generalitat han inaugurat la mostra

El director de l'ANV i el dubdirector d'Arxius de la Generalitat han inaugurat la mostra

Sota el títol 'El món del treball industrial a la Catalunya del primer terç del segle XX', l'ANC acull aquests dies una exposició fotogràfica que, a través de 75 imatges, permet entendre millor el procés que va portar a la Guerra Civil Espanyola. La mostra està feta a partior d'una selecció dels més de 3 milions de fotografies que té, en aquests moments, l'ANC.

Coincidint amb la voluntat de difondre els arxius i documents que conserva, l'ANC ha inaugurat una nova exposició dedicada al món dels treball industrial de principis del segle XX. En aquest cas, la mostra està feta a partir de l'arxiu fotogràfic que té l'Arxiu, i que a data d'avui supera els 3 milions d'imatges.

Així ho ha volgut destacar el director de l'ANC, Josep Maria Sans Travé, que ha recordat que aquesta tasca de recuperar i conservar patrimoni fotogràfic va començar ja l'any 1982 i que actualment està donant els seus fruits. Per a Sans Travé, això permet també fer exposicions com aquesta, que es destaquen no només per la vessant estètica sinó, sobretot, per interès pedagògic.

Josep Maria Sans Travé

Aquesta exposició ens permet, a banda de l'interès estètic, entendre millor com es va arribar a la Guerra Civil. És important a nivell pedagògic.


També el subdirector d'Arxius de la Generalitat ha volgut remarcar aquesta tasca de difusió de la història i dels arxius recollits com una bona manera d'aprendre la història i acostar-la als estudiants de primària i secundària.

Ramon Alberch

Potser dediquem tantes hores a la preservació que ens oblidem de projectar-ho a la societat, i això és igual d'important.


En total, són 75 fotografies procedents de diferents fons, sobretot del Fons Brangulí, que permet acostar-nos al món dels treball industrial, els moviments sindicals i els orígens de la Guerra Civil Espanyola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.