La 12a escola començarà el curs vinent amb dos barracons al costat de l'Olivera


  • Comparteix:

Escola de Can Mates / Foto: web Ajuntament

Escola de Can Mates / Foto: web Ajuntament

La dotzena escola començarà l'activitat el curs vinent amb dos barracons que se situaran al costat de l'escola l'Olivera. La construcció definitiva del centre no té data, però està projectada als terrenys a tocar del futur institut Leonardo da Vinci. L'escola oferirà 50 places per a infants de P3 en dues línies i estarà encapçalada per un equip directiu liderat per l'actual directora de l'escola Ferran Clua, Maria Clara Caso.

L'embrió de la nova escola, al costat de l'Olivera, estarà format per dos barracons climatitzats de 120 i 150 metres quadrats que s'adaptaran al projecte educatiu. La construcció del nou centre vol donar resposta a la tensió dels cursos anteriors quan s'incorporaven 'cursos bolet' i s'incrementaven les ràtios a les aules. La ubicació de la futura escola s'ha escollit seguint els criteris de facilitat de comunicació, proximitat als habitatges on es concentra la demanda de places escolars i la proximitat al bosc de Volpelleres i del futur institut Leonardo da Vinci, amb al qual es podran establir sinergies pedagògiques.

La regidora d'Educació, Universitat i Família, Esther Salat, ha explicat que quan la Generalitat faci pública la planificació i comenci a treballar amb els terminis des de l'Ajuntament s'exigirà que siguin els mínims.

Esther Salat

Després de tant de temps reivindicant la dotzena escola serem bel·ligerants i exigents demanant que els terminis siguin els mínims.


Salat també ha explicat que les escoles de Sant Cugat reben molts infants de les noves zones de creixement com Volpelleres i Can Mates. Es tracta, en molts casos, de famílies que encara no estan inscrites al padró municipal i que fan molt difícil preveure el creixement d'inscripcions a les escoles. Segons Salat, el diferencial entre els infants que preveu el padró i els que realment sol·liciten plaça als centres de la ciutat és d'entre 40 i 50 nens. La regidora ha apuntat que la dotzena escola no serà l'última de la ciutat.

Esther Salat

La visió que tenim des de l'Ajuntament és que segurament necessitarem una tretzena escola. El sostre poblacional dels nous barris encara no s'ha exhaurit i per tant hi han d'arribar més famílies.


Quan la Generalitat faci pública la dotzena escola, es donaran a conèixer els terminis de construcció del nou centre. L'Ajuntament cedirà els terrenys adjacents al nou institut Leonardo da Vinci al govern al ple de març.

El 10 de març, a dos quarts de sis de la tarda, es presentarà el projecte de mòduls i de l'equip directiu, format per la directora i tres mestres, de la nova escola a la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.