El fotògraf Pere Formiguera es converteix en la Musa de l'Art 2004


  • Comparteix:

El galerista Josep Canals ha entregat a Pere Formiguera la distinció de Musa de l'Art 2004 al Claustre del Monestir.

El galerista Josep Canals ha entregat a Pere Formiguera la distinció de Musa de l'Art 2004 al Claustre del Monestir.

Sant Cugat s'ha transformat durant un dia en 'la galeria més gran del món' gràcies a la IV Nit de l'Art. El fotògraf Pere Formiguera ha estat nomenat Musa de l'Art 2004, agafant el relleu al pintor Josep Grau-Garriga que ha presentat un quadre inèdit com avanç de la seva propera mostra al Museu. La vetllada també ha servit per presentar el fons artístic d'Espais d'Art, una iniciativa que donarà facilitats als santcugatencs per adquirir qualsevol dels quadres de l'associació.

El recorregut de la Nit de l'Art ha arrencat al claustre del Monestir, des d'on Espais d'Art -organitzadors de la iniciativa, han emplaçat els santcugatencs a descobrir tots els racons de la 'galeria més gran món'. Amb aquesta premissa, les galeries d'art han tret les seves obres al carrer per fer més fàcil el contacte dels ciutadans amb els circuits artístics.

Enguany, s'ha ampliat la durada de la Nit de l'Art amb un sentit homenatge al poeta Joan Brossa a través d'actuacions de màgia a les diferents galeries locals. A més, la Nit de l'Art ha estat l'escenari triat per Espais d'Art per presentar un fons artístic comú que s'adapta a totes les butxaques. Escoltem la galerista Maria Fabre:

Maria Fabre

Hi ha més de mil obres de 150 artistes repartides en més de mil metres quadrats. Aprofitem per presentar el Fons d'Art, que permetrà als ciutadans consultar totes les obres de les galeries d'Espais d'Art


Aquest 2004 els artistes ja tenen una font d'inspiració que, enguany ha recaigut en el fotògraf Pere Formiguera. L'artista, que properament exposarà la seva obra al Museu, ha reivindicat la importància d'una jornada com aquesta per valorar el treball dels galeristes i promotors d'art:

Pere Formiguera

Agraeixo molt aquesta distinció, però no hem d'oblidar que aquest és el dia dels galeristes que sovint queden a l'ombra


Formiguera ha agafat el relleu del pintor Josep Grau Garriga, que és el protagonitza d'un homenatge que li ret la ciutat amb motiu del seu 75è aniversari. Una ocasió que Espais d'Art ha aprofitat per presentar en exclusiva el quadre 'Passos recordats', una obra que es podrà veure al Museu en l'exposició que s'està preparant sobre l'obra recent de Grau Garriga.

El pintor santcugatenc ha celebrat que la nova Musa de l'Art sigui un fotògraf, disciplina que -segons Grau Garriga- ha evolucionat molt en els últims anys. Un art que té interessants arrels a la nostra ciutat, gràcies a la visita que Robert Capa va fer l'any 1938 per fotografiar el campament d'instrucció que hi havia a la zona de l'actual Camp de Golf:

Josep Grau Garriga

Es tracta de la foto d'un milicià amb el puny en alt. S'hauria d'investigar quina és la relació de Sant Cugat amb aquest fotògraf


Per la seva banda, l'alcalde ha remarcat que els artistes i galeristes locals uneixin esforços per convertir Sant Cugat en 'el millor aparador d'art del món'. Segons Lluís Recoder la Nit de l'Art és una iniciativa que comença a estar consolidada, després de quatre anys:

Lluís Recoder

Dona gust que els galeristes es posin d'acord a l'hora de fer una iniciativa com aquesta que ja s'està consolidant


Un concert de l'escola Fusió ha donat el tret de sortida a la Nit de l'Art, en una vetllada en què la música també estarà present a les galeries. Uns espais que, enguany, s'han ampliat gràcies a l'aparició d'una nova galeria com és Art Bubble, ubicada al carrer Hospital a tocar de la plaça Octavià.

La Nit de l'Art, que ofereix més de mil quadres de 150 artistes, s'ha completat amb una exposició aèrea de Pere Formiguera que ha distribuït la seva obra pel carrer en forma de banderoles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.