Sant Cugat tanca els actes dels 70 anys la bomba d'Hiroshima i Nagasaki amb exposicions


  • Comparteix:

L'exposició 'Per un món sense armes nuclears. Hiroshima-Nagaski. 70 anys de bomba atòmica'

L'exposició 'Per un món sense armes nuclears. Hiroshima-Nagaski. 70 anys de bomba atòmica'

Sant Cugat commemora els 70 anys del llançament de la bomba nuclear d'Hiroshima i Nagasaki amb dues exposicions a equipaments municipals. 'Per un món sense armes nuclears. Hiroshima-Nagasaki. 70 anys de bomba atòmica' es pot visitar a la Casa de Cultura fins l'1 de març i 'Viure', un projecte fet per infants, es pot veure a la Biblioteca Gabriel Ferrater fins al 4 d'abril.

Les dues instal·lacions recorden els desastres dels fets de l'agost de 1945. La commemoració de l'efemèride va comptar l'octubre passat, amb la conferència de dos 'hibakusha', supervivents de la bomba atòmica, que van visitar la Casa de Cultura per conscienciar dels perills de desenvolupar armes nuclears.

La mostra de la Casa de Cultura fa un recorregut informatiu sobre les conseqüències del desastre, amb documents, reproduccions de dibuixos i fotografies dels afectats. L'exposició és una producció de l'Ajuntament de Granollers i les ciutats d'Hiroshima i Nagasaki.

'Viure' és un projecte artístic creat per alumnes de les escoles Joan Maragall, l'Olivera, Catalunya i La Floresta que, inspirats pel testimoni dels 'hibakushas', han reflectit les conseqüències de les armes nuclears. La mostra també promouo el desarmament nuclear, un món més just i la pau. La proposta va néixer arran del Dia Escolar per la No Violència i la Pau.

L'objectiu final de les instal·lacions és conscienciar la població sobre la perillositat de les armes nuclears i la necessitat d'eliminar-les. Un objectiu que també comparteixen les més de 6.000 ciutats d'arreu del món que són membres de 'Mayors for Peace- Alcaldes per la Pau', una xarxa internacional que treballa la pau i el desarmament, de la qual Sant Cugat és ciutat adherida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.