L'Orquestra Simfònica Sant Cugat i la Fundació Victòria dels Àngels evoquen la passió de 'Cavalleria Rusticana'


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle

Un moment de l'espectacle

L'Orquestra Simfònica de Sant Cugat (OSSC) ha portat aquest divendres al Teatre-Auditori la passió, el costumisme i la intensitat de l'obra 'Cavalleria Rusticana'. En col·laboració amb la Fundació Victòria dels Àngels, l'orquestra ha donat vida a una de les obres més emblemàtiques de Pietro Mascagni i ha demostrat que les sinergies culturals entre entitats de la ciutat té un gran poder de convocatòria. Les entrades s'han exhaurit pocs minuts abans de començar l'actuació.



'Cavalleria Rusticana' ha estat la banda sonora de pel·lícules com 'El Padrino' i 'Toro Salvaje', va ser la primera retransmissió radiofònica en directe de l'Òpera Metropolitana de Nova York l'any 1910 i és una de les òperes més representades de tots els temps.

L'obra, de Pietro Mascagni, està ambientada a Sicília a finals del segle XIX i explica un embolic amorós a quatre bandes protagonitzat per Turiddu, Santuzza, Alfio i Lola. Amb una partitura que destaca pel seu romanticisme i per no seguir les normes establertes fins al moment per l'òpera, la peça explica una història de passions, mentides i gelosia. Tot plegat posa en valor els costums sicilians i la seva manera de fer.

Com explica el director de l'OSSC, Josep Ferré, es tracta d'una obra vocalment molt complexa que suposa un repte interpretatiu molt alt tant per als solistes com per a l'orquestra.

Josep Ferré

És una òpera que té molts reptes i dificultats. Per exemple: per als solistes és molt difícil. Vocalment és molt exigent perquè s'han de fer moltes floritures.


La Fundació Victòria dels Àngels ha estat l'encarregada d'aportar els cantants en aquest espectacle de marcat accent santcugatenc. Ferrer assegura que calen més iniciatives com la que s'ha viscut aquest divendres al Teatre-Auditori. Segons ell, cal teixir sinergies entre les entitats culturals de la ciutat per posar en valor el talent creatiu de Sant Cugat.

Josep Ferré

Quan tu produeixes un espectacle la gent ve aquí, assaja, es coneix, surten nous projectes i neixen noves idees. Es crea un corrent interessant des de la cultura i la participació.


Paloma Chiner en el paper de Santuzza, Héctor Ángel García en el de Turiddu, Guillermina Gallardo en el de Lola i Francesc Xavier Aguilar en el d'Alfio han estat els encarregats de donar vida als quatre amants que, enduts pels seus sentiments, acaben tenint un desenllaç fatal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.