Sant Cugat engrandeix la 9a Trobada de Dones Trabucaires de Catalunya


  • Comparteix:

Sant Cugat ha acollit aquest diumenge la 9a Trobada de Dones Trabucaires, la més gran que s'ha fet mai a Catalunya. Un centenar de trabucaires provinents de 23 colles, la majoria dones, han disparat el seu trabuc a la ciutat. Sota el lema 'Dona agafa un trabuc', la jornada ha servit per reivindicar una major presència de colles mixtes d'aquesta disciplina i acabar amb la segregació de sexes en aquestes entitats.

Una vuitantena de dones trabucaires han desfilat aquest diumenge per Sant Cugat en una cercavila. Elles i una trentena d'homes més han marxat en una trobada que trepitja la ciutat per primera vegada. La presidenta dels Trabucaires de Sant Cugat, Mercedes Erdozain, considera que aquesta trobada ha servit per consolidar la colla local.

Mercè Erdozain

Ha estat molt important, hem consolidat la colla. Pel món trabucaire ha estat una de les més nombroses.


Trabucaires vinguts de 23 localitats, entre elles colles com la de Vila-Seca, Berga, Ripoll i l'Arboç, han acompanyat els locals disparant per tota la ciutat. Els participants veuen molt necessàries aquestes trobades que honoren el paper de la dona en aquests grups i la resta d'entitats de cultura tradicional.

Trabucaires

La nostra reivindicació és que hi hagi més colles mixtes. / Nosaltres aportem l'empenta, hi hem de ser.


Públic santcugatenc els ha acompanyat durant tot el recorregut, en una tradició que a cada trobada guanya més públic. Abans de la cercavila, els membres de les colles han estat rebuts a la sala de plens per l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha donat el tret de sortida de la jornada.

La d'aquest dissabte ha estat la tercera trobada de trabucaires de la ciutat i la més multitudinària. L'1 d'octubre Sant Cugat acollirà a trobada de trabucaires del grup local. L'acte també ha servit per reconèixer la pubilla trabucaire de l'any, una jove de la colla de Sant Andreu Arenal. Per aquest motiu, la propera trobada de dones trabucaires tindrà lloc a aquest barri barceloní l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.