La 12a edició del Sant Cugat Balla arriba a la ciutat del 24 al 30 d'abril per popularitzar la dansa


  • Comparteix:

La presentació de la programació s'ha fet al Cafè Auditori / Foto: Localpres

La presentació de la programació s'ha fet al Cafè Auditori / Foto: Localpres

Sant Cugat celebrarà un any més el Dia Internacional de la Dansa del 24 al 30 d'abril amb la dotzena edició del Sant Cugat Balla. El plat fort serà el dissabte 30 d'abril amb la mostra de dansa de totes les escoles i centres de ball de la ciutat. El mateix dia, el Teatre-Auditori acollirà l'espectacle 'Dansa solidària' de l'Institut del Teatre que torna a la ciutat amb 'Minus 16' per recaptar fons per ajudar una entitat social que treballa amb persones amb discapacitats. La presentació dels actes també ha servit per anunciar el primer Stage Internacional de Dansa Jazz, que arribarà a la ciutat del 18 al 22 de juliol amb professionals de reconeixement internacional.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha destacat la importància de la dansa a la ciutat.

Carmela Fortuny

Sant Cugat vol ser una ciutat activa i forta a nivell cultural i la dansa és un vehicle més, un projecte, una identitat més que podem posar en valor, no és una excepció.


Les activitats començaran el diumenge 24 d'abril amb una jornada de classes obertes al vestíbul del Teatre-Auditori d'onze del matí a dues del migdia. Les escoles de dansa oferiran classes gratuïtes de hip-hop, dansa oriental i dansa contemporània als interessats que s'acostin a l'equipament cultural. El mateix diumenge, a les dotze del migdia, el Teatre de Mira-sol oferirà el muntatge 'Zaquizamí' de la companyia Roberto G. Alonso.

El dimarts 26 d'abril l'Escola de Balls de Saló de Sant Cugat organitzarà a dos quarts de nou del vespre una 'jam session' de swing & lindy hop 'Avui Jam!' oberta a tothom. Aquell dimecres, a les set del vespre, el Teatre-Auditori oferirà 'Tots dansen', una representació destinada a centres de secundària que destinarà la recaptació de taquilla al Grup de Teatre Social de Femarec.

El dijous 28 d'abril, a les nou del vespre, al Cafè Auditori se celebrarà 'Una hora de dansa', una mostra de peces curtes de diferents estils de dansa. L'endemà, a les set de la tarda, la plaça Victòria dels Àngels acollirà el 'Danses de Plaça', un espai pensat per gaudir del ball festiu de plaça i de carrer.

El gruix d'activitats seran el dissabte 30 d'abril. El Parc Ramon Barnils acollirà a les sis de la tarda la 12a Mostra de Dansa, en què les escoles de dansa oferiran un tast del treball que preparen durant el curs. A les nou, la companyia IT dansa proposa el muntatge 'Minus 16', d'Ohad Naharin, amb el qual es recaptaran fons per una entitat social.

Stage Internacional de Dansa Jazz
Del 18 al 22 de juliol, Sant Cugat acollirà el primer Stage Internacional de Dansa Jazz. La trobada oferirà oportunitats de formació a l'entorn de la dansa Jazz amb professionals procedents de Londres, París i Bergamo convidats a impartir classes. L'objectiu d'aquesta iniciativa és recuperar el moviment cultural i procurar formació de qualitat als alumnes de les escoles de dansa de Sant Cugat i de la resta del país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.