L'assaig, un gènere a l'alça entre els autors santcugatencs aquest Sant Jordi


  • Comparteix:

Josep Maria Figueres, Borja de Riquer i Jordi Robirosa

Josep Maria Figueres, Borja de Riquer i Jordi Robirosa

Els autors santcugatencs opten per temàtiques com el bàsquet, el procés independentista i la història en les propostes d'assaig per aquest Sant Jordi. El periodista esportiu Jordi Robirosa i els historiadors Borja de Riquer i Josep Maria Figueres són alguns dels noms que es podran trobar durant la diada, en un gènere que cada vegada té més títols amb segell santcugatenc.

'Apostoflant! Crònica d'una vida dedicada al periodisme', de Jordi Robirosa (DQ)
Conegut com la veu del bàsquet a Catalunya, Robirosa explica multitud d'històries que tenen l'amor per una professió i una vocació gestada des la infantesa com a denominador comú. Una crònica d'una passió vital pel periodisme que parla no només del bàsquet, sinó també de rugbi, hoquei, beisbol, atletisme, natació i, fins i tot, polo.

'Anar de debò: els catalans i Espanya', de Borja de Riquer (Rosa dels Vents)
L'actualitat política catalana també té espai en els llibres de no-ficció d'aquest Sant Jordi. Aquest llibre reuneix escrits que el professor Borja de Riquer ha publicat al llarg d'una dècada. Són textos que, d'una banda, estudien etapes històriques dels segles XIX i XX i que se centren en l'anàlisi del paper dels catalans en la política espanyola contemporània, i del sorgiment del moviment catalanista. De l'altra, analitzen situacions del temps present, del segle XXI.

'Lluís Companys. De la revolució social al nacionalisme', de Josep Maria Figueres (Editorial Base)
Josep Maria Figueres, un dels més reconeguts estudiosos de Companys, presenta en aquesta obra diversos estudis sobre el president afusellat, a través d'informes inèdits de seguiment de la policia de l'any 1920 al 1924. El llibre s'endinsa també en aspectes desconeguts de la figura del president de la Generalitat.

Altres llibres d'autors santcugatencs:
'Aportacions Catalanes Universals', d'Antoni Grivé, Joan Amorós i Víctor Alexandre (Pagès Editors)

'Ciencias sociales y educación infantil (3-6)', del santcugatenc Antoni Bardavio, Glòria Arbonés, Salvador Calabuig, Maria Feliu i Lorena Jiménez (Graó)

'Cuando Nepal tembló. Relatos de supervivencia', de Gonzalo Louro i Salvador Navarro (Editorial Kolima)

'Dinamita cerebral. Arte, Literatura y Poesía Anarquista', de Ferran Aisa (Calumnia edicions)

'Humanidad. Desafíos éticos de la tecnologías emergentes', del santcugatenc Albert Cortina, Miquel-Àngel Serra, Jon Andoni i Ramón López de Mántaras (S.A. EIUNSA)


'Ramon Llull. Vida i obres', de Pere Villalba (Institut d'Estudis Catalans)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.