La Festa Major potenciarà la participació dels ciutadans i les activitats de carrer


  • Comparteix:

Foto de família dels organitzadors de la Festa Major i les Barraques

Foto de família dels organitzadors de la Festa Major i les Barraques

La Festa Major d'enguany potenciarà les activitats de carrer i fomentarà la participació dels santcugatencs. Aquest és l'objectiu de la nova comissió que s'encarregarà, per primera vegada, d'organitzar la festa gran de la ciutat. Les Barraques es consolidaran, un any més, com l'espai pels joves i les entitats de Sant Cugat.

La Comissió de Festa Major ha viscut aquest any un important relleu generacional. El nou equip, format per 6 persones lligades a diferents entitats de la ciutat, vol que la festa gran de Sant Cugat recuperi part de l'esperit original de la celebració, sense perdre, però, el dinamisme que li atorga la joventut dels membres de la comissió. L'objectiu dels organitzadors és que la Festa Major d'aquest any recuperi el carrer com a espai de trobada dels santcugatencs. Ho explica un dels membres de la comissió, Joan Carles Busquets.

Joan Carles Busquets

La festa no ha de ser gens elitista. Volem fer-la al carrer, facilitant un espai de convivència i de trobada entre els santcugatencs.


La Comissió de Festa Major treballa amb un pressupost de 148.000 euros, en concepte de subvenció de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament. La voluntat dels organitzadors és que la programació cobreixi les demandes de totes les franges d'edat, i és per això que en el seu disseny s'ha tingut en compte l'enquesta realitzada fa dos anys als santcugatencs. En aquest sentit, la comissió ha programat concerts per a gent jove com Pastora o Els Pets, d'altres per a adults com Paco Ibáñez, a banda de diverses activitats populars al carrer i de les propostes més tradicionals, com el Paga-li Joan o els castellers.

Per la seva banda, la subcomissió de Barraques també s'ha renovat totalment, després que els anteriors organitzadors van anunciar que no tornarien a fer-se càrrec d'aquest espai. El nou equip, format per 9 persones vinculades al món associatiu de la ciutat, vol que l'espai més jove de la festa potenciï més la participació de les entitats locals. Ho explica Joana Chordà.

Joana Chordà

Les Barraques han de ser més participatives, han de ser obertes i implicar les entitats.


En aquest sentit, els organitzadors de les Barraques de Festa Major han explicat que cadascuna de les 23 entitats que hi participen hauran d'assumir l'organització d'almenys una activitat del programa. Dissidència Sònica serà l'encarregada, aquest any, de dinamitzar l'escenari i seleccionar els grups que actuen a les Barraques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.