La 2a Trobada Catalana de Caramelles de Sant Cugat es fa gran amb més cantaires i públic


  • Comparteix:

La 2a Trobada Catalana de Caramelles de Sant Cugat creix i consolida la participació. Aquest diumenge han cantat a la ciutat dos grups corals més que l'edició anterior i el públic també ha crescut, segons l'organitzadora, la Societat Coral La Lira. El ritme de les caramelles de les set formacions participants ha voltat per la ciutat en tres cercaviles de cantaires que s'han trobat en un concert a la plaça de l'Om. A l'acte també s'ha homenatjat dos cantaires, Miquel Garrell i Jaume Pahissa, com a presidents d'honor del cor santcugatenc.

Sant Cugat ha tornat a ser l'epicentre de les caramelles a Catalunya. Cançons de Pasqua entonades en valsos, havaneres i sardanes han ressonat aquest diumenge a la ciutat i han donat vida a aquesta tradició centenària. El director del la Societat Coral La Lira, Eloi Jover, ha assegurat que la trobada s'ha fet gran enguany i espera que es converteixi en un esdeveniment important a la ciutat.

Eloi Jover

Els acompanyants de cada cor i la gent que anima fa que hi hagi molt públic. La trobada es fa gran, continuarà creixent i serà un acte dels importants a Sant Cugat.


Corals vingudes de tot Catalunya han cantat pels racons de la ciutat. En total, han estat set cors: les Caramelles del Roser de Sant Julià de Vilatorta, el Cor Gregal de Tarragona, l'Agrupació Coral Intimitat de Gelida, la Societat Coral Estrella Daurada de Sabadell, el Cor l'Espiga de Cubelles i la Societat Coral Ben Endins Com Qui Ensorra l'Àpit de la Llacuna. Els cantaires agraeixen trobades com aquestes per mantenir viu el cant de les caramelles.

Cantaires

És un goig poder participar-hi. / Les caramelles són una gran tradició que no pot morir mai. / Sant Cugat és la referència, l'estandard de les caramelles.


Les colles han participat en tres cercaviles simultànies pel centre de Sant Cugat, que han acabat amb un concert a la plaça de l'Om. En acabar l'acte, l'alcaldessa Mercè Conesa ha homenatjat els cantaires Miquel Garrell i Jaume Pahissa, pels seus 73 anys d'entrega a la coral, amb una medalla commemorativa i els ha nomenat presidents d'honor de la Societat Coral La Lira. Conesa ha reivindicat la importància de seguir cantant caramelles a la ciutat.

Mercè Conesa

Poder portar a Sant Cugat colles que conserven aquesta tradició és excepcional. Li agraïm a La Lira que ho ha fet possible.


Una cinquantena de persones ha seguit les cercaviles en els seus recorreguts, una eina per fer pedagogia d'aquesta tradició. Segons Jover, cors de tot Catalunya han exportat la idea de La Lira i han començat a fer trobades de caramelles arreu del territori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.