Compromís de Sant Cugat per impulsar Sant Joan com a festa nacional dels Països Catalans


  • Comparteix:

Foguera de Sant Joan

Foguera de Sant Joan

Sant Cugat es compromet a impulsar la celebració de Sant Joan com a festa nacional dels Països Catalans. El compromís neix d'una moció impulsada per Òmnium Cultural i aprovada aquest dilluns amb el suport de Convergència, ERC-MES, la CUP-PC, el PSC i ICV-EUiA. C's i el PP han fet front comú per votar-hi en contra.

ESCOLTA-HO

El text aprovat especifica que Sant Cugat demanarà als diversos governs dels Països Catalans que es reconegui Sant Joan com la festa nacional d'aquest territori. La petició recorda que Sant Joan és 'una tradició popular arrelada en una de les tradicions més antigues d'aquests territoris'.

La moció també recull que el consistori facilitarà i farà difusió de la rebuda de la flama del Canigó a Sant Cugat. Aquest 2016 es compliran 10 anys de l'organització d'aquest acte a la ciutat. Des de 1966, diversos col·lectius distribueixen la Flama del Canigó, des del cim de la muntanya, arreu dels Països Catalans per encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. El president d'Òmnium Cultural, Lluís Bonet, ha defensat el contingut de la moció.

Lluís Bonet

Per garantir la tradició i enfortir-la, presentem aquesta moció.


C's i el PP s'han unit per votar-hi en contra. Els dos partits han lamentat l'ús del terme 'Països Catalans'. El portaveu de C's, Aldo Ciprián, lamenta que es posin fronteres a la cultura.

Aldo Ciprián

Si no entenem que la cultura ha de ser universal, la cultura passa a ser publicitat orgànica subvencionada, com proposen en aquesta moció.


A la moció, s'afegeix que l'Ajuntament promourà les fogueres populars al municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.