Sant Cugat celebrarà Sant Jordi amb un centenar de parades de roses i llibres


  • Comparteix:

La plaça d'Octavià és el centre neuràlgic de la diada / Foto: Localpres

La plaça d'Octavià és el centre neuràlgic de la diada / Foto: Localpres

Sant Cugat celebrarà Sant Jordi amb un centenar de parades de roses i llibres amb la plaça d'Octavià com a centre neuràlgic de la diada. Durant tota la jornada s'han programat concerts i recitals per a tota la família. Coincidint amb la celebració, una delegació de la localitat d'Alba, agermanada amb Sant Cugat des del 2007, visitarà la ciutat per conèixer la celebració.

El 80% de les 125 sol·licituds que s'han presentat per posar parades demanaven estar situades a la plaça d'Octavià, una petició que no sempre s'ha concedit i que ha fet que la plaça del Rei i les rodalies més immediates del Monestir també n'acullin. La regidora de Comerç, Mayte Pérez, ha explicat que els llibreters i els comerciants creuen que l'afluència serà menor que en edicions anteriors ja que la diada cau en cap de setmana.

Mayte Pérez

Opinen que si cau entre setmana és millor perquè el cap de setmana hi ha gent que marxa i altres que van a Barcelona. Però esperem que, ja que l'oferta és boníssima a nivell cultural i comercial, la gent es quedi a Sant Cugat.


Per primera vegada, l'Ajuntament ha elaborat un mapa amb la ubicació exacta de cada parada amb l'objectiu d'organitzar els espais en un dia de molta afluència de persones als carrers.

Activitats
Les activitats començaran aquest divendres a les nou del vespre amb el concert que l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat (OSCC) farà al Teatre-Auditori.

El dia de Sant Jordi, a les onze del matí, al programa especial que el magazín de Cugat.cat, 'Sant Cugat a fons' farà des de la plaça d'Octavià s'anunciaran els guanyadors de la 9a edició del concurs de microrelats breus. A les dotze, Òmnium Cultural i el Servei Local de Català (SLC) organitzen l''A tota veu', una lectura pública de poesia que se celebra arreu del territori. A la mateixa hora, a la plaça de Pep Ventura, Can Ninot ofereix l'espectacle de titelles 'La llegenda de Sant Jordi'.

A les set de la tarda es farà la tradicional ballada de sardanes a la plaça d'Augusta i la coral La Lira oferirà una cantada a la parada de la plaça d'Octavià. També actuarà l'Orquestra Fusió Sant Cugat a la plaça Augusta. PimPamPum i l'Esbart escenificaran el conte de Sant Jordi en un teatret mentre que l'Esbart ballarà a la plaça del Rei.

La activitats acabaran el 29 d'abril a les nou del vespre amb l'espectacle 'Artigas canta Gabriel Ferrater' al Casal TorreBlanca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.