Les galeries d'art es desmarquen de l'Ajuntament i organitzaran la Nit de l'Art el 28 de maig


  • Comparteix:

La iniciativa se celebra des del 2001

La iniciativa se celebra des del 2001

La Nit de l'Art tindrà lloc el 28 de maig. Ho han avançat a Cugat.cat alguns galeristes de la ciutat, que han tirat pel dret després que l'Ajuntament els comuniqués que la cita seria el 17 de setembre coincidint amb el Congrés de l'Acadèmia Internacional de la Ceràmica de Barcelona. Els galeristes s'han desmarcat de la proposta del consistori perquè volen mantenir la data original de la iniciativa, que se celebra des de fa 16 anys un dissabte de finals de maig o de principis de juny. Tot i això, obren la porta a l'Ajuntament perquè se sumi a l'organització del 28 de maig.

En aquests moments, set galeries ja s'han sumat a la Nit de l'Art del 28 de maig independentment de la decisió final del consistori. El col·lectiu reivindica que la iniciativa està consolidada a la ciutat i no necessita supeditar-se a una activitat amb epicentre a Barcelona, com el congrés de ceràmica.

Un altre dels arguments dels galeristes és que a mitjans de setembre alguns espais d'art encara no han obert portes. En aquest sentit, subratllen que la programació de les galeries contempla que la Nit de l'Art se celebra a finals de maig, quan tenen algunes de les propostes més atractives de la temporada.

Els galeristes també lamenten que l'Ajuntament hagi decidit de manera unilateral canviar la data de la cita sense consultar-ho als seus protagonistes. Ho explica Lluís Ribas, propietari de l'Espai Lluís Ribas.

Lluís Ribas

Això a part de no entendre's és una mica ofensiu. La data de la Nit de l'Art s'ha pres per decret. A mi em semblava que els temps de decret llei ja havien passat, però es veu que no.


Tot i que la propera Taula d'Art es reunirà el 26 d'abril i la Nit de l'Art figura a l'ordre del dia, alguns dels galeristes es reuniran aquest dijous amb l'Ajuntament. La propietària de Pou d'Art, Maria Fabre, demana suport al consistori.

Maria Fabre

Confiem que l'Ajuntament, encara que no vulgui organitzar la Nit de l'Art, ens doni suport. Que ens faciliti poder tallar el carrer si volem fer un espectacle de música... No demanem més, és molt tard i ho entenem.


La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha explicat a Cugat.cat que la proposta de traslladar la Nit de l'Art al setembre té la voluntat de 'donar-li una rellevància superior a altres anys'. Fortuny ha dit que l'Ajuntament respecta la iniciativa d'algunes galeries de mantenir la data al maig i que a la reunió de dijous es parlarà dels detalls.

Carmela Fortuny

Davant les seves peticions de voler organitzar la Nit de l'Art al maig, l'Ajuntament donarà el suport que considerem necessari. Mantenim l'esdeveniment de setembre, que serà un èxit per a la ciutat.


La responsable de Cultura ha convidat les galeries que han decidit celebrar la Nit de l'Art al maig a adherir-se a la proposta del setembre 'per sumar esforços' i donar rellevància a la ceràmica a Sant Cugat.

Segons Ribas, l'Espai Lluís Ribas, la Sala Rusiñol, La Galeria, Pou d'Art, Ferran Martí, la Context Galeria i el Taller de Sant Cugat són les galeries que han confirmat que participaran a la Nit de l'Art del 28 de maig. La Nit de l'Art se celebrarà de set de la tarda a mitjanit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.