El grup Teatre Lleure de l'Ateneu, escollit per participar en L'Altre Festival


  • Comparteix:

Assaig del grup de teatre / Foto: Espai Lleure

Assaig del grup de teatre / Foto: Espai Lleure

El grup Teatre Lleure de l'espai de lleure de l'Ateneu participarà en l'edició d'enguany de L'Altre Festival, un festival internacional d'arts escèniques i salut mental. 'Un altre malalt imaginari' és l'obra que representarà el grup el 4 de juny al Mercat de les Flors de Barcelona.

'Un altre malalt imaginari' és una adaptació de la companyia en clau experimental d''El malalt imaginari', de Molière. L'obra pretén reflexionar sobre com la població es comporta davant el trastorn mental i es planteja qüestions com què significa estar malalt? o com actuo davant la malaltia?. La coordinadora de l'espai de lleure de l'Ateneu, Alba Álvarez, explica la necessitat de combatre els estigmes en salut mental.

Alba Álvarez

És posar en escena i fer visible que més enllà d'un trastorn mental hi ha la persona creativa i capaç de desenvolupar una proposta per a un públic i amb missatge.


El grup Teatre Lleure neix arran de la iniciativa Teatre per la Diversitat, un projecte de l'espai de lleure de l'Ateneu, un lloc de trobada, relació i oci per a persones afectades per alguna malaltia mental amb la col·laboració dels Tallers de Teatre Sílvia Servan de La Unió Santcugatenca. L'objectiu de la iniciativa és la socialització i integració de persones, amb i sense trastorn mental, que pren forma a través del taller de teatre impartit per Roger Casadellà. La convocatòria de L'Altre Festival motiva el grup de teatre a presentar-se al concurs amb aquest vídeo de la proposta. Alba Álvarez comenta la rellevància d'haver estat seleccionats.

Alba Álvarez

Ens han escollit en el programa. És una oportunitat poder presentar el treball que s'està fent en un escenari tan important com el Mercat de les Flors.


La companyia de teatre també actuarà a la mostra dels Tallers de Teatre Sílvia Sevan en el programa d'activitats de sensibilització del Dia Mundial de la Salut Mental organitzades amb la Taula de Salut Mental i l'Ajuntament. L'objectiu del taller és continuar representant obres de rellevància social que portin missatges de sensibilització.

L'Ateneu fa una crida als santcugatencs que vulguin participar a posar-se en contacte amb ells a través del correu espailleure@ateneu.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.