El Hear Us Children's Choir de Malawi visita un any més Sant Cugat de la mà de Petits Músics del Món


  • Comparteix:

El Hear Us Children's Choir de Malawi torna a visitar Sant Cugat durant tres setmanes en un projecte de cooperació impulsat per l'ONG Petits Músics del Món. Els membres del cor, vuit estudiants i tres professors, s'allotgen durant l'estada amb famílies santcugatenques. Durant la visita el cor participarà en tallers de sensibilització a diverses escoles i instituts de la ciutat, i el diumenge 1 de maig a les sis de la tarda oferirà una actuació amb cançons i danses africanes a la plaça de Barcelona.

Petits Músics del Món treballa per la cooperació i la sensibilització cultural a través de la música. L'ONG treballa principalment en l'educació de nens i joves que viuen en països desfavorits.

L'estada del Hear Us Children's Choir a Sant Cugat vol donar a conèixer realitats que a vegades són llunyanes a través dels tallers que es fan a les escoles, la convivència amb les famílies d'acollida i amb les activitats que es fan amb diferents entitats de la ciutat com els Bastoners, el Grup Mediterrània, l'Esbart i l'escola de Balls de Saló. L'ONG treballa la cooperació a través de diferents eixos, però segons el president de Petits Músics del Món, Martí Marín, el més destacable és l'empoderament.

Martí Marín

No hem de donar peixos sinó ensenyar a pescar. Hem creat a Malawi un equip de formadors, músics professionals que poden dedicar-se a recuperar la seva música i a utilitzar-la com a eina educativa i a transformar la seva societat a partir de la música i la dansa.


Marín també ha explicat quins són els propers reptes als quals s'enfronta l'entitat.

Martí Marín

Ens proposem fer llibres per a tots els cursos de primària que contemplin i recullin educació musical, dansa i emprenedoria.


La iniciativa forma part del Pla de Dinamització amb l'activitat 'Aprenem a cooperar' en el qual han participat 500 alumnes dels instituts Car Sant Cugat i Arnau Cadell i de les escoles la Floresta, Hatikva, Collserola, Ferran i Clua, Turó de Can Mates i Gerbert d'Orlhac.

El Hear Us Children's Choir participarà diumenge de la setmana que ve al Mercat Solidari que se celebrarà a la plaça de Barcelona. A les sis de la tarda el cor oferirà una actuació amb música i dansa tradicional del seu país.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.