La figura de Ramon Llull centra les activitats de maig dels Amics de la Unesco


  • Comparteix:

Enguany fa 700 anys que va morir Ramon Llull / Foto: Any Llull

Enguany fa 700 anys que va morir Ramon Llull / Foto: Any Llull

L'Associació Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat centra les activitats de maig en la figura de Ramon Llull. Coincidit amb els 700 anys de la mort del savi català, l'entitat ha programat xerrades i sortides que volen posar en valor la figura de Llull i el seu llegat a la cultura catalana. Les conferències tindran lloc cada dimecres a les sis de la tarda a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC).

Ramon Llull va ser el primer intel·lectual a transmetre coneixements filosòfics, teològics i místics en una llengua romànica: el català. Per aquest motiu, els Amics de la Unesco l'han escollit com a eix temàtic de les activitats de maig.

El cicle de conferències començarà dimecres de la setmana vinent amb la xerrada 'Energia i economia'. L'enginyer de Telecomunicacions i president de l'Autoritat Catalana de la Competència, Marcel Coderch, serà l'encarregat de liderar la sessió. El professor del departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona (UB), Francesc Tous, farà una introducció a la figura de Llull l'11 de maig amb la ponència 'Introducció a la figura i l'obra de Ramon Llull'.

Les sessions 'Ramon Llull, l'Art i el diàleg interreligiós' i 'Les aportacions de Ramon Llull al nostre món', a càrrec del comissari de l'Any Llull Joan Santanach i el doctor en Filologia clàssica Pere Villalba, respectivament, tancaran el cicle de conferències.

L'entitat també ha organitzat una sortida lúdica al Matarranya els dies 5, 6 i 7 de maig.

Cinefòrum: 'K2. Tocant el cel'
Paral·lelament, el dilluns 30 de maig l'entitat ha organitzat una sessió de cinefòrum al voltant del film 'K2. Tocant el cel'. La pel·lícula, que forma part del cicle 'El Documental del mes', explica la història de les nou expedicions d'arreu del món que el 1986 es van trobar a la base del K2 per escalar la muntanya i dels 13 excursionistes que hi van perdre la vida.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.