El Concurs de Colles Sardanistes de Sant Cugat aspira a convertir-se en un referent


  • Comparteix:

20 entitats sardanistes provinents de tota la demarcació de Barcelona han omplert la plaça d'Octavià aquest diumenge al Concurs de Colles Sardanistes de Sant Cugat, organitzat per l'Entitat Sardanista local. L'activitat es consolida en aquesta 2a edició i es planteja convertir-se en un referent al món de la sardana a Catalunya.

Les colles asseguren que aquest tipus de concursos ajuden a visualitzar la sardana i aconsegueixen mantenir viva la tradició. Els balladors destaquen el treball en equip com el seu valor més important, però temen que la tradició es perdi si no es promou.

Sardanistes

Nosaltres ballem per la rotllana. / Els sardanistes anem tots a una. / La sardana està en hores baixes i s'han de buscar places petites per omplir-les.


L'Entitat Sardanista de Sant Cugat espera fer créixer la cita en futures edicions. La presidenta de l'agrupació, Georgina Nebot, explica que el municipi està ben posicionat en el món sardanista, especialment gràcies a l'aplec del setembre.

Georgina Nebot

Amb la resposta que hem tinguit, veiem que estem molt ben posicionats en els concursos i en les mostres de sardanes.


El públic santcugatenc ha gaudit de la dansa i la música de la cobla Bisbal Jove. Al final de la trobada, els espectadors s'han sumat a una rotllana multitudinària per ballar l'última sardana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.