La pianista Cristina Casale edita el disc 'From Bach to Rock' amb Emmanuel Ferrer


  • Comparteix:

Els pianistes Emmanuel Ferrer i Cristina Casale / Foto: Emmanuelferrer.com

Els pianistes Emmanuel Ferrer i Cristina Casale / Foto: Emmanuelferrer.com

La pianista santcugatenca Cristina Casale presenta el disc 'From Bach to Rock' en col·laboració, per primera vegada, amb el seu professor, el pianista Emmanuel Ferrer. L'àlbum és un recull de peces a dos pianos triades per representar un recorregut històric de la música clàssica.

'From Bach to Rock' inclou peces per a piano del classicisme amb una sonata de Mozart; del romanticisme, amb una suite de Rakhmàninov; i de contemporània, amb la 'Four Pieces Suite' de R.R. Bennett que conté obres com 'Samba Triste' i el 'Country Blues'. A més, conté una versió inèdita de la sonata en trio de Bach adaptada a dos pianos per la pianista francesa Jeanne Bovet.

El treball anterior que Casale va presentar amb la flautista Patrícia de No el 2015, 'Intimate', té la mateixa característica de recull històric que 'From Bach to Rock'. Segons la pianista, el fil conductor dels dos treballs és el mateix: les obres més rellevants composades per a piano i l'important impacte que han tingut en la història de la música.

Cristina Casale

El fil conductor del disc és la música per a dos pianos i també mantenir el nivell de composició, partint del barroc, que és el pilar, fins al rock, que és una etapa que comença a enriquir-se amb altres harmonies.


Casale, durant el 2002, va començar a rebre formació musical i pedagògica del pianista Emmanuel Ferrer. Tres anys després van formar el duet que els va portar a fer concerts per Portugal, França i l'Estat espanyol, i no ha estat fins ara que han editat un disc propi.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.