La petjada noucentista i modernista, reclam turístic de Sant Cugat


  • Comparteix:

La ruta noucentista ha mostrat els jardins interiors de la Casa Mònaco.

La ruta noucentista ha mostrat els jardins interiors de la Casa Mònaco.

Una trentena de persones ha recorregut aquest dissabte el barri de l'Eixample de Sant Cugat per conèixer i descobrir l'herència que el noucentisme i el modernisme han deixat a la ciutat en una vista guiada organitzada pel Museu. La ruta ha posat al descobert cases tan emblemàtiques i d'estil clàssic com Can Quitèria, la Casa Jaumandreu, la Casa Jover, Villa Hermet i la Casa Mir, entre altres. Tot plegat, una experiència per demostrar que el patrimoni cultural de la ciutat va més enllà del Monestir.



Aquestes rutes volen convertir les cases, principalment d'estil noucentista però amb alguns exemples de modernisme català, en un atractiu turístic a la ciutat. Unes edificacions que, tal com explica l'educadora del Museu Macarena Valencia, tenen un gran interès patrimonial, però són molt desconegudes.

Macarena Valencia

Tothom té de referència el Monestir, però Sant Cugat té espais molt importants patrimonialment que no són tan coneguts, sobretot l'avinguda de Gràcia. Nosaltres expliquem què amaguen aquestes façanes.


Torres com la Casa Jaumandreu, Can Quitèria, la Casa Jover i Villa Hermet han estat els atractius de la visita per les seves façanes clàssiques, la majestuositat de les edificacions o el ferro forjat que les delimita. La burgesia benestant va edificar aquestes cases com a segona residència, creant el seu particular Eixample a Sant Cugat, amb moltes referències barcelonines.

Els visitants, molts d'ells vinguts de Barcelona, no han deixat de fotografiar façanes en una visita que els ha mostrat un Sant Cugat totalment desconegut.

Visitants

M'ha agradat molt, no m'esperava que en aquesta avinguda hi hagués tantes cases importants. / La Casa Jover és la més maca i la més treballada, val molt la pena venir-la a veure. / La casa que ha perdut una part per fer-hi la vorera, els porxos salomònics... Hi ha coses molt interessants.


Tot i la bellesa dels jardins, l'única casa on es pot creuar la porta i veure'l és la Casa Mònaco, de propietat municipal. És per això que molts visitants esperen una major col·laboració entre Ajuntament i els propietaris privats perquè, en properes visites, els participants puguin endinsar-se encara més en l'herència noucentista santcugatenca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.