El 'Don Joan' de Manrique sedueix el Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle

Un moment de l'espectacle

Julio Manrique ha seduït aquest dissabte el públic del Teatre-Auditori amb la seva interpretació del mític llibertí Don Joan. Sota la direcció de David Selvas, Manrique ha donat vida a un Don Joan contemporani, complex i carregat de matisos, que lluita contra si mateix en una cerca desesperada de copsar l'instant present. Amb les entrades exhaurides, el muntatge ha posat de manifest que els mites continuen convocant la gent al teatre.



Més enllà de la figura de l'etern seductor, el 'Don Joan' de Molière és un personatge addicte al present que repta constantment els límits del que l'envolta. Un mite de la literatura que la companyia La Brutal ha volgut acostar als temps presents amb una revisitació que manté prop del 70% del text original.

Una adaptació carregada de sorpreses que signen David Selvas, Sergi Pompermayer, Sandra Monclús i Cristina Genebat, que també ha traduït l'obra. Selvas explica que aquesta aproximació al mite gira al voltant dels impulsos que el mouen a rebel·lar-se contra tot el seu entorn.

David Selvas

Tenim la voluntat de connectar amb el públic d'avui amb un 'Don Joan' que no quedi allunyat i amb un punt de vista de què ens vol dir avui en dia. Volem saber què vol dir aquest tio que lluita contra la societat, la família i Déu, i amb quins límits i problemes es topa.


Emulant Kubrick, l'acció se situa a les instal·lacions d'un hotel. Allà és on arriba Don Joan, acompanyat del seu fidel Sganarelle, interpretat per Manel Sans, amb la intenció de seduir un vell amor que ha trobat una nova parella. Un escenari que es va tornant claustrofòbic a mida que avança la trama i que acaba convertint-se en una presó de miralls per al protagonista. Com explica Selvas, la por és el principal motor que mou Don Joan.

David Selvas

Don Joan és un personatge complex, un personatge que vol i dol, que no vol tenir por però que un dels seus grans motors és la por de moltes coses.


Anna Azcona, Cristina Genebat, Xavi Ricart, Nausicaa Bonnín, Lluís Marco i Javier Beltrán han completat el cartell del muntatge, que també ha comptat amb la complicitat del públic santcugatenc. Alguns dels assistents han pujat a l'escenari a la primera escena i han estat testimonis de proximitat dels primers dilemes morals de Don Joan.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.