Els Brodas Bros converteixen la música tradicional en dansa urbana amb 'Vaivé'


  • Comparteix:

La companyia de dansa Brodas Bros ha unit forces aquest diumenge amb els músics de L'Auditori de Barcelona al Teatre-Auditori per convertir la música tradicional catalana en danses urbanes amb l'espectacle 'Vaivé'. Quatre ballarins i sis músics han estat els encarregats de transportar els més petits en un viatge per la música popular per demostrar que l'art i el talent no tenen fronteres.

La cita, que forma part del programa 'Uaal·la', ha destacat per la versatilitat sonora i visual del concert. Els ballarins han improvisat algunes coreografies de hip-hop, dansa i música urbana amb la sonoritat d'instruments com la tenora, l'acordió i les soques, entre d'altres. Una barreja que, segons el ballarí Pol Fruitós, neix de les arrels del hip hop.

Pol Fruitós

El hip-hop que ballem ve més del funk, dels anys 70-80. Canviar-ho als instruments amb què ho toquen no ho fa estrany, ho fa més bonic.


El repertori ha anat des de temes clàssics de Händel, Bela Bartok i Joplin a tradicionals catalanes com 'La Cançó del Lladre' i 'La Dansa de Sant Ferriol'. Tot plegat, passant per Pascal Comelade i Pau Puig. Una diversitat d'estils que, com explica el músic Pep Moliner, vol trencar molts mites sobre la sonoritat.

Pep Moliner

Era una mica jugar amb la nostra sonoritat. Sense cap mania i amb la intenció de ser molt normals mostra que amb la nostra música podem fer el que volem.


Durant l'espectacle, membres del públic s'han incorporat a l'escenari per viure l'espectacle de primera mà. Un públic entusiasmat no ha deixat d'aplaudir les espectaculars coreografies i la total sincronia entre músics i ballarins.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.