Íria Sallent, Quim Gratacòs i Paula Luna Rueda guanyen el Premi de poesia Gabriel Ferrater per a secundària


  • Comparteix:

Guanyadors i membres del jurat del premi

Guanyadors i membres del jurat del premi

El 18è premi de poesia Gabriel Ferrater per a centres de secundària ha recaigut en l'alumna de primer d'ESO de l'escola Àgora Íria Sallent, en l'estudiant de tercer de l'escola Thau Quim Gratacòs i en Paula Luna Rueda, de l'institut Leonardo Da Vinci. D'entre les 144 propostes, el jurat també ha reconegut amb accèssits les obres de Paula Hérbrad, Berta Solé, Laura Algueró i Júlia Vidal. El lliurament ha tingut lloc aquest dimarts al Cafè Auditori i ha servit per fer entrega a Eva Baltasar del 14è premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater per 'Animals d'hivern'.

Els joves guanyadors han llegit les obres davant del públic assistent i han evidenciat la capacitat de la poesia per transmetre sensacions i sentiments. Berta Solé, amb 'Sóc', i Quim Gratacòs, amb 'La mandra', són dos del premiats.

Berta Solé i Quim Gratacòs

Aquest poema el vaig escriure més per plaer que no per haver de fer-lo. És una cosa real. / El vaig fer un moment de completa il·luminació, de mandra.


El premi està impulsat per l'Ajuntament i la regidora d'Educació, Esther Salat, n'ha valorat el talent mostrat pels participants. També ha subratllat el paper de les escoles i els instituts a l'hora de fomentar la poesia.

Esther Salat

És clau la implicació de les escoles, tant per mantenir viva la memòria de Ferrater com per despertar el desig d'escriure.


Eva Baltasar ha rebut l'estatueta de Pep Codó que representa el premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater per 'Animals d'hivern'. L'obra de la poeta oscil·la entre els gèneres filosòfic i confessional amb una recreació constant de la poètica del cos i amb al·lusions recorrents al lesbianisme i a l'experiència de la maternitat. Baltasar s'ha mostrat satisfeta per rebre el guardó.

Eva Baltasar

Estic molt feliç d'haver guanyat un premi molt ben considerat als Països Catalans.


El certamen és una iniciativa de l'Ajuntament, Edicions 62 i la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater i inclou una dotació econòmica de 7.250 euros, la publicació i la distribució de l'obra guanyadora.

Premiats
Guanyadora de primer i segon d'ESO: Íria Sallent, de 1r de l'escola Àgora, amb 'Passeig vora el mar'.
Accèssit de primer i segon d'ESO: Paula Hérbrad, de primer de l'escola Avenç, amb 'Voler però no poder'.

Guanyador de tercer i quart d'ESO: Quim Gratacòs, de tercer de l'escola Thau, amb 'La mandra'.
Accèssit de tercer i quart d'ESO: Berta Solé, de quart de l'escola Thau, amb 'Sóc'.

Guanyadora de batxillerat i cicles formatius: Paula Luna Rueda, de primer de batxillerat de l'institut Leonardo da Vinci amb 'Què et passa pel cap'.
Primer accèssit de batxillerat i cicles formatius: Laura Algueró, de segon de batxillerat de l'escola Àgora, amb 'És'.
Segon accèssit de batxillerat i cicles formatius: Júlia Vidal, de segon de batxillerat de l'institut Angeleta Ferrer, amb 'Provocar mort mentre generes vida'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.