Comença a Sant Cugat el 10è Curs Internacional de Direcció Ros Marbà


  • Comparteix:

El mestre Ros Marbà en una imatge d'arxiu / Foto: EFE

El mestre Ros Marbà en una imatge d'arxiu / Foto: EFE

Avui es dóna el tret de sortida a la 10a edició del Curs Internacional de Direcció d'Orquestra Ros Marbà, que enguany se celebra per primera vegada a la ciutat. S'espera que fins al 30 de juliol visitin la ciutat una vintena de músics d'arreu del món que participen al curs que imparteix el mestre Ros Marbà. La ciutat reemplaça l'Hospitalet de Llobregat, que va reprendre la cita l'any passat després d'una etapa inicial a Igualada, amb l'ambició de repetir els anys propers.

Les classes teòriques i pràctiques s'imparteixen a l'Escola de Música Municipal i Conservatori Victòria dels Àngels. Durant la primera setmana, els alumnes analitzaran amb Marbà les obres del repertori proposat pel mestre. A la segona, tindran lloc les pràctiques amb l'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC) i l'Orquestra de Cambra de Granollers.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, explica el suport del municipi com una 'estratègia de ciutat' amb l'objectiu 'd'incrementar la cultura musical de Sant Cugat a tots els nivells', des de la formació base fins a l'excel·lència.

Mercè Conesa

Hi ha hagut la voluntat d'anar a buscar aquest projecte, tenint en compte que no hi havia interès per part d'Igualada. Entenem que aquest projecte és idoni per a la nostra ciutat.


El mestre Antoni Ros Marbà confia que el curs es pugui mantenir a Sant Cugat molts anys.

Ros Marbà

Sant Cugat ens ha posat d'una manera extraordinària la possibilitat de venir. Em sento molt animat.


El pressupost de la iniciativa és de 50.000 euros, una quantitat 'assumible i assequible' pels signants, segons Conesa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.