Paco Salas retorna una antiga biga de Cal Gerrer transformada en una talla de Crist


  • Comparteix:

Cabanas, a l'esquerra, i Salas amb la talla donada

Cabanas, a l'esquerra, i Salas amb la talla donada

La Casa-Museu de Cal Gerrer ha recuperat una antiga biga de l'edifici ara en forma de talla de Crist després que hagi passat per les mans de l'artista Paco Salas. Es tracta d'una escultura que Salas ha donat a la Casa-Museu i que s'ha presentat aquest dimecres a la tarda.

La història de la talla comença amb les obres de remodelació de Cal Gerrer i la substitució de les bigues malmeses. Salas, en veure les bigues apilades, va demanar a Frederic Cabanas, propietari de l'immoble i ara responsable de la Casa-Museu, que li cedís la peça per convertir-la en una escultura. Ho ha explicat el mateix Cabanas.

Frederic Cabanas

L'escultura s'han fet a partir d'una biga de Cal Gerrer. Quan estàvem en obres, en Paco va passar per aquí i em va demanar la biga per fer alguna cosa.


Després d'uns anys de tenir la biga al seu taller, Paco Salas va trobar la inspiració per donar una nova forma a la fusta. Segons Salas, el resultat és fruit d'un diàleg amb el materials.

Paco Salas

Dialogo amb la fusta, la toco i altres manies. Arriba el moment que s'encén la bombeta i aleshores m'hi poso amb molta estima i respecte.


La presentació del treball ha tingut lloc aquest dimecres amb la projecció d'un curtmetratge de Frederic Cabanas on s'explica tot aquest procés que ha convertit la biga en una escultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.