El pianista resident a la Casa Blanca actuarà a Sant Cugat per una causa solidària


  • Comparteix:

Cristopher Schmitt, al centre, amb la resta del trio / foto: Tasancugat.cat

Cristopher Schmitt, al centre, amb la resta del trio / foto: Tasancugat.cat

El pianista de la Casa Blanca, Cristopher Schmitt, el violoncelista Ju-Young Lee i el violonista Igor Pikayzen actuaran al Teatre-Auditori el 9 de juliol en el projecte solidari 'Música per als que escolten'. Es tracta d'una gira que vol recaptar fons per a la Fundació Talita i, de retruc, apropar la música clàssica a col·lectius que no la tenen entre les preferències musicals.

La gira visitarà Barcelona. Concretament, la iniciativa passarà per un hospital, actuarà davant els residents i familiars del Cottolengo, coneixerà els Menjadors de la Mare Teresa de Calcuta del Raval i una residència de gent gran. Totes aquestes actuacions seran gratuïtes i la de Sant Cugat servirà per recollir fons per finançar el cicle i els beneficis es faran arribar a la Fundació Talita, que treballa per a la integració de persones amb discapacitat intel·lectual i necessitats educatives especials.

Serà un espectacle d'una hora i mitja de durada i amb el 'Trio per a piano' d'Enric Granados. La intenció és que sigui un recital divertit i combinar música amb humor ja que l'objectiu és atraure públic jove cap al gènere clàssic.

La proposta neix del viatge que el santcugatenc i impulsor de la iniciativa, Pau Febrer, va fer als Estats Units on va conèixer Cristopher Schmitt i la resta de músics del trio. D'aquesta relació, ha explicat Febrer, sorgeix la voluntat de tirar endavant un projecte que uneixi música i que serveixi per ajudar col·lectius que ho necessiten. La idea és que aquesta gira sigui una prova pilot de cara a properes actuacions els estius vinents sempre amb la voluntat de donar un cop de mà a associacions solidàries. Ho ha explicat l'impulsor de la iniciativa.

Pau Febrer

La idea és que aquest any sigui un èxit i doni peu a repetir. Els músics ho farien sense problema. Si aquest any funciona, mirarem d'ampliar activitats i col·lectius a qui ajudar.


L'actuació serà el 9 de juliol a partir de les nou del vespre i les entrades ja estan disponibles a la web del Teatre-Auditori per un preu de 18 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.