Els 'Neandertals a Catalunya', exposició del Museu del Monestir fins al 10 de juliol

Cultura

Publicat el 3/jun/16 per Clara Ontañón

El Museu del Monestir es trasllada al paleolític amb l'exposició itinerant 'Neandertals a Catalunya', organitzada per la Universitat de Barcelona (UB). La mostra explora la presència d'aquests homínids al país, on recentment s'han trobat restes fòssils. A través de plafons, audiovisuals i recreacions de restes arqueològiques, la proposta fa una síntesi del coneixement actual dels Homo Neanderthalensis. L'exposició es podrà visitar fins al 10 de juliol.

'Neandertals a Catalunya' planteja als espectadors qüestions sobre qui eren els neandertals, la seva evolució, els costums i com van desaparèixer. A més, inclou projeccions amb comentaris i entrevistes a destacats investigadors catalans; lones explicatives i les recreacions de restes trobades a Catalunya. És el cas d'armes i eines fetes de sílex, una mandíbula d'adult i quatre cranis de neandertals i preneandertals que s'han descobert a Banyoles, Talteüll, Llemosí i Sitges.

El director del Museu del Monestir, Lluís Campins, ha explicat que l'objectiu és acostar l'arqueologia d'una forma didàctica.

Lluís Campins

És una exposició que vol acostar d'una forma didàctica i entenedora la història d'una espècie d'homínid molt propera a l'Homo Sapiens però que és molt desconeguda per a la societat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Actualment, no hi ha consens científic sobre molts aspectes de l'origen i l'evolució d’aquesta espècie ni sobre com va desaparèixer, tot i que actualment es pensa que va quedar assimilada pels humans moderns.