Andança brilla dalt l'escenari tot i el canvi d'ubicació


  • Comparteix:

Més de 350 ballarins de totes les edats de l'Escola de Dansa i el Cos de l'Esbart Sant Cugat han lluït aquest dissabte les seves coreografies en una nova edició d''Andança a Plaça'. Tot i el canvi d'ubicació, que ha obligat l'organització a traslladar la cita de la plaça d'Octavià a la plaça de l'Om, la mostra ha aplegat centenars de santcugatencs en una cita que cada any creix en participants de totes les edats.

Els participants, a partir de tres anys, han demostrat allò que han après durant aquest curs. Una cita que, com explica la directora d'Andança, Lali Mateu, demostra la bona salut de la dansa tradicional a la ciutat. Mateu afirma que aquest bon estat crea vasos comunicants amb la resta d'entitats de cultura popular de la ciutat.

Lali Mateu

Aquesta iniciativa alimenta els grups d'adults i la resta d'entitats. Potser hi ha nens que deixen de ballar però que van a altres entitats de cultura popular. Per tant, és una porta d'on ens anem nodrint.


La cita ha estat dividida en tres parts per les quals han anat desfilant tots els alumnes de l'escola i el cos de dansa. La principal novetat de l'edició d'enguany, però, ha estat la ubicació. Després de tres anys celebrant la mostra a la plaça d'Octavià, la cita ha tornat a la plaça de l'Om.

El canvi d'escenari ha estat obligat per una directriu de l'Ajuntament que destinava la plaça gran per a les activitats de la Nit en Blanc. És una decisió que la presidenta de l'Esbart, Sandra Casat, lamenta que hagi estat 'unilateral'.

Sandra Casat

No hem decidit el canvi d'ubicació nosaltres i no ho hem pogut parlar. Ens hagués agradat poder parlar amb la gent que organitza l'altra activitat i així no sentiríem que ens han obligat a venir aquí.


L'Ajuntamen afirma que el motiu del trasllat és una qüestió d'espai i que el fet de demanar l'espai amb anterioritat no implica una preferència a l'hora d'atorgar-lo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.