El director de l'ANC, Josep Maria Sans Travé, serà el pregoner de la Festa Major


  • Comparteix:

Sans Travé serà l'encarregat de donar el tert de sortida a la F.M que s'allargarà del 25 al 29 de juny.

Sans Travé serà l'encarregat de donar el tert de sortida a la F.M que s'allargarà del 25 al 29 de juny.

El director de l'Arxiu Nacional de Catalunya, Josep Maria Sans Travé, serà el pregoner de la Festa Major d'enguany. Sans Travé serà l'encarregat de donar el tret de sortida a cinc dies de Festa amb una programació pensada perquè tots els santcugatencs trobin un acte a la seva mida. Aquest any es rebaixa el seu pressupost un 30% i se situa en els 148.000 euros.

El director de l'Arxiu Nacional de Catalunya, Josep Maria Sans Travé, serà, finalment, l'encarregat de destapar la Festa Major i donar pas, amb el pregó, a 5 dies de festa. Qui fou també director general de Patrimoni Cultural obrirà la festa després del repic de campanes i el seguici d'inici de Festa per donar pas després a l'humor de Teatre de Guerrilla.
L'alcalde ha explicat que, entre les raons de la seva tria, s'ha tingut en compte que Sans Travé ha estat una punta de llança en la defensa del retorn dels arxius de Salamanca a l'ANC:

Lluís Recoder

És la persona que dirigeix l'Arxiu Nacional de Catalunya on un dia, esperem, tornaran els arxius incautats durant la Guerra Civil.


Els firaires tornen, després de dos anys, al Parc de l'Arborètum. No obstant, a dia d'avui, els firaires no han obtingut encara els permisos municipals. L'Ajuntament ha explicat que només s'autoritzaran les atraccions que compleixin, escrupolosament, la normativa. L'objectiu de l'equip de govern és fer una fira petita, amb una sola música, per permetre la convivència entre la diversió dels ciutadans i el descans dels veïns, tal i com ja es va fer l'any passat.

Torna el Racó Infantil, pels més menuts de la casa, totes les tardes, a partir de les 6 amb espectacles, tallers i jocs. L'esport també tindrà un paper destacat en aquesta Festa Major i els Jardins de Coll Favà s'obren per acollir tornejos, entre d'altres, de futbol sala, pàdel, rugbi i petanca.

L'alcalde ha destacat especialment l'alta participació d'aquesta Festa Major pel que fa la implicació de les entitats de la ciutat. De tota manera, Lluís Recoder ha volgut fer una crida al civisme de tots els ciutadans per poder compartir, durant 5 dies, l'espai públic entre tots:

Lluís Recoder

És una Festa molt participativa èrquè les entitats de la ciutat s'han implicat molt i organitzen moltes activitats.


Després de deliberacions, dubtes i converses, torna la 'Botiga al carrer' que enguany rep una subvenció de l'Ajuntament de 4.800 euros que l'associació Sant Cugat Comerç repartirà entre els botiguers que se sumin a la iniciativa.

Recordem que entre la programació destaquen els concerts de grups de música com ara Els Pets, Paco Ibañez o els emergents Pastora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.