La Flama del Canigó canvia de recorregut i arribarà a la Floresta, Mira-sol i Valldoreix


  • Comparteix:

La Flama del Canigó l'any passat

La Flama del Canigó l'any passat

La Flama del Canigó organitzada per Òmnium Cultural canviarà enguany el recorregut, que tindrà la Unió Ciclista com a portadora. La flama sortirà la revetlla de Sant Joan del Mercantic i recorrerà la ciutat fins a la plaça de la Vila i la plaça d'Octavià. Des d'allà, entitats locals seran les encarregades de fer-la arribar fins als districtes i Valldoreix perquè facin les seves fogueres.

El foc tradicional de la festa del solstici d'estiu s'ha estès enguany també a les escoles, que hi participaran amb diverses activitats. La resta de la festa serà semblant a la de l'any passat. Després de la rebuda de les autoritats a la plaça de la Vila, la flama es traslladarà amb una cercavila amb les entitats de cultura popular fins a la plaça d'Octavià per encendre la foguera.

Llavors, entitats dels districtes i Valldoreix podran recollir la flama i endur-se-la per encendre les seves fogueres. L'ampliació de la festa ha generat alguns inconvenients per la rigorositat de la normativa per fer fogueres, però segons assegura el president d'Òmnium, Lluís Bonet, la moció que va aprovar el ple d'abril de suport a la festa de Sant Joan ha ajudat a acabar de tirar endavant la festa.

Lluís Bonet

Vam promoure una moció que van presentar Convergència, ERC-MES i la CUP-PC i es va aprovar per majoria. Amb això, es va afavorir que hi hagi una actitud d'afavorir la cultura popular en aquest aspecte.


La jornada acabarà amb un sopar de carmanyola als Jardins del Paga-li Joan. Òmnium ha celebrat aquest dissabte una trobada, on uns 30 membres han dibuixat els reptes de futur de l'entitat a la ciutat. Precisament, estendre's als districtes és un dels reptes que ha sorgit de la reunió, com explica el president d'Òmnium Sant Cugat.

Lluís Bonet

Ens volem posar al servei dels altres, respectant la diversitat. Aquesta és la idea i, per descomptat, eixamplant cada vegada més aquest objectiu a nuclis amb personalitat pròpia.


En aquesta línia, Òmnium també treballarà per estendre altres activitats, com 'Nadal a Casa', més enllà del centre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.