El Sant Cugat Fantàstic comença avui i oferirà 19 pel·lícules i 19 curtmetratges fins diumenge


  • Comparteix:

La 2a edició del Sant Cugat Fantàstic ofereix 19 pel·lícules i 19 curtmetratges entre aquest dijous i diumenge als cinemes Cinesa Sant Cugat. El festival de cinema fantàstic i de terror de la ciutat aplegarà produccions de 16 països i se centrarà en el paper de la dona en el món cinematogràfic. El curt 'Behind' i l'estrena a Catalunya del film 'Awaiting', que es projectaran a les deu de la nit, són les primeres propostes del certamen.

'Landmine Goes Click' (Geòrgia), 'Deathgasm' (Nova Zelanda), 'Sun Choke' (Estats Units), 'Black Mountain Side' (Canadà) i la pel·lícula que tanca el festival, 'El eslabón podrido' (Argentina), són alguns dels exemples de la vocació internacional del certamen.

El festival arriba amb la 'première' absoluta a l'Estat espanyol d''Awaiting', del director anglès Mark Murphy, que serà el film que servirà per arrencar avui el programa. També es podrà assistir a la projecció inèdita d''Idila', de l'eslovè Tomaz Gorkic.

El codirector del festival Marc Carreté ha explicat que han buscat oferir una programació el més diversificada possible.

Marc Carreté

Hem intentat fer com en la primera edició una programació el més versàtil i variada possible que sigui interessant per a tots els públics. Tenim moltes propostes de terror.


Dones protagonistes
Una mostra del protagonisme que li volen donar a les dones és la xerrada que oferirà el professor de la Universitat de Barcelona (UB) i expert en còmics, Jordi Ojeda, que parlarà sobre Wonder Woman com a paradigma de les superheroïnes al còmic en una conferència al Cafè Auditori dissabte a les vuit del vespre. El festival s'alia enguany, a més, amb el col·lectiu feminista Hora Bruixa, que prepara una taula rodona sobre el masclisme al cinema actual amb la presència de l'actriu Sílvia Sabaté i de la guionista i directora Mireia Llinàs, diumenge a dos quarts de vuit del vespre al mateix espai.

Les pel·lícules com la coreana 'A girl at my door' i el curt 'Las sobrinas de Valerie' també contribuiran a posar sobre la taula reivindicacions i temàtiques feministes.

El codirector del certamen Joan Ramon Armadàs ha explicat que, tot i haver multiplicat la presència femenina respecte la primera edició, continua sent inferior que la masculina.

Joan Ramon Armadàs

Hem aconseguit multiplicar la presència femenina bastant, tot i que segueix sent minoritària. No és per culpa nostra sinó per com està muntada part de la indústria.


Bola de drac
Un altre dels plats forts d'aquesta edició és l'homenatge al manga japonès d'Akira Toriyama 'Bola de drac'. El festival acollirà l'estrena en exclusiva del documental d'Oriol Estrada 'Songokumania', que fa una mirada enrere sobre com va arribar la sèrie a TV3 i el fenomen fan que es va generar al voltant del protagonista, Son Goku, i altres personatges. La projecció del llargmetratge tindrà lloc el diumenge a les deu de la nit i serà d'entrada gratuïta. Els cinemes Cinesa acolliran, a més, una doble sessió matinal amb les projeccions en català de 'Bola de Drac: La batalla dels deus' i 'La resurrecció de F'.

Nous col·laboradors
La secció local d'Òmnium Cultural s'incorpora al festival amb el patrocini del premi al millor curtmetratge, un guardó de 200 euros que vol ser una mostra del talent emergent de l'audiovisual del país. 11 dels 19 curts seleccionats estan dirigits per cineastes catalans.

Una altra de les noves col·laboracions és amb els Blogos de Oro, una associació de mitjans i blogs online que atorga premis al millor cinema de l'any. Gràcies a aquesta entesa, el Sant Cugat Fantàstic incorpora enguany el Premi de la Crítica, que decidirà un jurat format per cinc mitjans de comunicació especialitzats en cinema.

La Biblioteca de Volpelleres Miquel Batllori acollirà la inauguració de l'auditori Frederic Pujulà, un nou espai de l'equipament que vol homenatjar, amb el seu nom, un dels autors catalans pioners de la ciència-ficció.

Els Diables i Tabalers de Sant Cugat també se sumen a la festa i acompanyaran amb els seus ritmes i balls satànics la Zercavila Zombie, que tornarà per tercer any consecutiu la nit de dissabte a l'entorn del Teatre-Auditori. La nit acabarà amb un concert del grup Motorzombis.

Entrades i abonaments
Les entrades individuals tindran un preu de quatre euros. També es posaran a la venda abonaments de dia per vuit euros i abonaments per a tot el festival per 20 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.