El Premi Camerata 2016 distingeix les sopranos Beatriz Sousa i Maria del Mar Humanes


  • Comparteix:

Moment del concert

Moment del concert

El Premi Camerata de cant ha distingit ex aequo les sopranos Beatriz de Sousa i Maria del Mar Humanes, mentre que la soprano santcugatenca Maria Bañeras ha rebut una beca Miquel Ortega. Els guardons s'ha donat a conèixer aquest dissabte durant la cloenda del 13è Curs Internacional de Cant, que ha unit sobre l'escenari del Claustre del Monestir els alumnes d'aquesta edició. Unes 150 persones han presenciat el concert, que també ha comptat amb la soprano Alba Rosa Foraster.

El Curs Internacional de Cant Sant Cugat ha ofert durant una setmana diferents activitats i lliçons vinculades al cant i la veu, així com classes magistrals. Una vintena d'alumnes ha format part d'aquesta 13a edició, alguns d'ells vinguts d'altres països.

El director del curs, Xavier Baulies, ha assegurat que el nivell dels alumnes és cada vegada més alt.

Xavier Baulies

L'evolució dels últims anys és que cada vegada hi ha un nivell més alt i més regular. Hi ha un augment global.


Així ho han pogut demostrar sobre l'escenari, on els alumnes han ofert peces de Haendel, Mozart, Bellini, Txaikvski, Bizet i Puccini, entre d'altres. L'acte forma part del programa Nits de Música al Claustre de Sant Cugat al Descobert.

El concert també serveix per fer entrega del Premi Camerata Sant Cugat de cant 2016, que ha estat ex aequo per a les sopranos Beatriz de Sousa i Maria del Mar Humanes. Les beques de la Fundació Aragall han premiat el tenor Oriol Alié i el baríton Sinho Kim. El Premi Òpera de Sabadell ha recaigut en la soprano Milica Jovicic i el tenor Eduardo Ladrón de Guevara, que també ha estat guardonat amb el Premi de la Fundació Clarós. Les beques Miquel Ortega han distingit les sopranos Tatiana Bogdanchicova i la santcugatenca Maria Bañeras, i el premi producció de Nadal de Camerata Sant Cugat se l'ha endut la soprano Laia Cladellas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.