La futura biblioteca central de Ramon Barnils ocuparà 4.200 metres quadrats a tocar de la Rambla del Celler


  • Comparteix:

Els terrenys on s'ubicarà la nova biblioteca / Foto: Google Maps

Els terrenys on s'ubicarà la nova biblioteca / Foto: Google Maps

La futura biblioteca central urbana de Sant Cugat ocuparà 4.200 metres quadrats al parc de Ramon Barnils, a la cantonada entre la Rambla del Celler i el carrer de Ferran Romeu. Al ple d'aquest dilluns, l'equip de govern portarà a aprovació inicial la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) que permetrà l'edificació d'aquest nou equipament, que substituirà l'actual Biblioteca Central Gabriel Ferrater. Està previst que la construcció acabi abans de final de mandat i que la biblioteca comenci a funcionar parcialment a l'inici del proper.

L'equip de govern es planteja el nou equipament com un projecte de mandat i, una vegada aprovada la modificació, plantejarà un projecte arquitectònic a partir d'un procés de participació ciutadana. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha destacat la importància de la nova biblioteca i ha assegurat que l'equip de govern sencer hi està implicat.

Damià Calvet

La tinenta d'alcalde de Cultura hi va posar molta il·lusió i l'ha transmès a la resta d'àrees. Ara, en primera instància toca engengar-ho des de l'àrea d'Urbanisme, però tot l'equip de govern ho afronta amb molta il·lusió.


Pel que fa a l'espai que actualment ocupa la Biblioteca Central Gabriel Ferrater, la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha assenyalat que es decidirà el seu destí en el nou Pla d'Equipaments.

Carmela Fortuny

Haurem de veure quin altre ús hi donarem a l'espai. L'ús serà cultural o educatiu, per no trencar el fil continu d'aquella zona.


La nova biblioteca central servirà, a més, per complir amb la normativa de metres quadrats de biblioteques per una ciutat de la mida de Sant Cugat. Al mateix espai, s'hi situarà també una central de biomassa soterrada que alimentarà la zona d'equipaments del centre, com el pav3, el Teatre-Auditori i l'edifici de l'ajuntament.

Aquesta modificació implica també el desistiment de l'anterior que s'havia fet al parc de Ramon Barnils, on estava previst aixecar-hi la dotzena escola, que finalment ha anat a Volpelleres, i també dur a terme una expropiació dels terrenys.

Paral·lelament, el fet de declarar una zona verda com a espai d'equipaments obliga a compensar-ho en una altra, que en aquest cas serà la zona ajardinada al voltant del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.