La quarta edició de Dansa Sant Cugat inclou cursos de hip hop i danses africanes


  • Comparteix:

L'estada internacional se celebrarà entre el 26 i el 30 de juliol

L'estada internacional se celebrarà entre el 26 i el 30 de juliol

Sant Cugat es convertirà, entre el 26 i el 30 de juliol, en el centre internacional de la dansa amb la celebració de la quarta edició del curs Dansa Sant Cugat. L'estada ofereix classes de disciplines molt diverses, des de la dansa clàssica fins el hip-hop, passant per la dansa africana, i està dirigida a ballarins de tots els nivells.

Després de l'èxit aconseguit en les tres últimes edicions, el curs internacional Dansa a Sant Cugat torna a la nostra ciutat amb algunes novetats. En la línia multidisciplinar que ha caracteritzat el curs des del seu inici, la iniciativa incorpora enguany noves propostes, com classes d'una variant del hip hop anomenada 'ragga', danses africanes o lliçons de comèdia musical.

Els cursos, impartits per 17 professors de reconegut prestigi en el món de la dansa, abarquen diverses disciplines amb l'objectiu d'eliminar les barreres entre elles i obrir el món de la dansa a tots els públics. Ho explica un dels organitzadors de Dansa a Sant Cugat, Jordi Rosés.

Jordi Rosés

No volem un curs elitista, sinó difondre la dansa al màxim de gent. No hi ha cap altre curs a Catalunya que inclogui classes de hip hop.


El curs s'impartirà a les diferents sales de la Zona Esportiva de la Rambla del Celler, al Teatre Auditori i a l'Escola Municipal de Música.

En la quarta edició, Dansa a Sant Cugat s'ha consolidat ja com un referent dins del circuit internacional d'aquesta disciplina, i un 30% dels participants, l'any passat, provenien de països d'Europa i Amèrica Llatina. Sentim la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé.

Àngels Solé

El primer any hi havia 165 alumnes, el segon, 200, i l'última edició, 235. Això vol dir que es va consolidant.


Dansa a Sant Cugat inclou, també aquest any, dues exhibicions a l'aire lliure, a la plaça d'Octavià, que pretenen mostrar al públic general el resultat dels cursos. Una de les mostres, el 27 de juliol, inclourà la presentació del centre coreogràfic École des Sables del Senegal. Aquesta activitat està inclosa dins dels actes del Fòrum de les Cultures.

El coordinador de l'àrea de cultura de la Diputació de Barcelona, Esteve León, ha destacat el fet que Dansa Sant Cugat s'ha convertit, després de tres edicions, en un esdeveniment ciutadà que depassa les fronteres de la dansa.

Esteve León

Valorem molt el fet que el curs ha esdevingut un gran esdeveniment ciutadà. Aquesta és la clau del seu èxit.


Dansa Sant Cugat està organitzat per l'escola de dansa Vàrium i Espai Serveis Educatius i Culturals, amb el suport de l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona. A més, hi col·laboren escoles de dansa de la ciutat, com Laura Esteve, Color o l'Esbart, i també de Barcelona i França.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.