El pregó de Ciprián (C's) obre les jornades manxegues amb una crida a la llibertat 'que no fa mal els altres'


  • Comparteix:

Ciprían, al Centro Castellano-Manchego

Ciprían, al Centro Castellano-Manchego

El pregoner de les 29es Jornades Culturals del Centro Castellano-Manchego, el regidor i portaveu de C's, Aldo Ciprián, ha defensat en el seu discurs una llibertat consistent en 'poder fer tot allò que no fa mal els altres'. Una declaració d'intencions del polític que ha obert unes jornades manxegues en què el president de l'entitat, Jesús Olmedo, ha refermat el caràcter apolític del centre castellà i ha convidat tothom a participar de les activitats que s'allargaran fins al 29 d'octubre.

Ciprián ha encetat el pregó amb 'la promesa' a l'entitat de no fer un discurs polític. Després de desgranar l'evolució etimològica del mot 'cultura', el regidor ha etzibat els assistents que la cultura 'subvencionada' que 'divideix i fragmenta no és cultura'. També ha subratllat el caràcter obert del Centro Castellano-Manchego a acollir persones de qualsevol procedència.

El portaveu de C's ha finalitzat la seva intervenció amb una crida a la llibertat i per fer-ho s'ha fet seves diverses cites del castellanomanxec Alfons X, el Savi.

Aldo Ciprián

Si Déu m'hagués consultat sobre el sistema de l'univers li hauria donat unes quantes idees. Evidentment, Alfons X era castellanomanxec.


El president del Centro Castellano-Manchego, Jesús Olmedo, ha afirmat que no hi ha hagut 'una raó concreta' per triar Ciprián com a pregoner, simplement -ha dit- s'ha pensat en ell 'com a persona'. Olmedo ha subratllat que el centre, que va tenir l'exregidor del PSC Juan Carrasco com a president 18 anys, s'allunya de la política.

Jesús Olmedo

Aquí tothom és igual, tant polítics com no polítics. De portes endins això és un centre cultures, portes enfora que tothom pensi el que vulgui.


Una trentena de membres de l'entitat han seguit el discurs del polític, que ha agraït la presència a l'acte del regidors Èric Goméz (ERC-MES) i Pere Soler (PSC), Quixot de l'Any (2015).

De fet la proclamació del Quixot, Dulcinea i Sancho 2016 tindrà lloc aquest dissabte amb el dinar de cuina regional, a partir de dos quarts de dues de la tarda, al mateix centre. Es retrà homenatge als nomenats d'enguany: l'expresident de la Federació de Comunitats Originàries de Castella-la Manxa a Catalunya, Luciano Pérez (Quixot), la sòcia Francisca Lasheras (Dulcinea) i l'extresorer David Martínez (Sancho). La proclamació serà a les dues, i mitja hora més tard serà el torn de l'àpat.

Les activitats continuen la setmana vinent amb una xerrada sobre educació sanitària dimarts i un concert de piano dissabte. El mes que ve, el centre organitzarà el concurs de truites i es faran dues activitats més: la representació del muntatge 'Aprendiendo a llorar' i el concert de corals de l'Escola de Música, que tancarà les jornades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.