Lluís Ribas acusa el govern municipal de 'matar' el projecte del Museu del Còmic


  • Comparteix:

Còmic elaborat per Josep Toutain / Foto: Tebeo Esfera

Còmic elaborat per Josep Toutain / Foto: Tebeo Esfera

L'artista Lluís Ribas assegura que el seu projecte de Museu del Còmic ha mort perquè l'Ajuntament no li ha cedit un espai al nivell de la qualitat del fons que proposava. La col·lecció tenia peces de més de 100 artistes nacionals i internacionals a partir del llegat de Josep Toutain, un agent d'artistes que va viure a la Floresta considerat una peça clau en l'impuls del còmic a l'Estat espanyol. Ribas atribueix a la manca d'interès i al desconeixement del còmic del govern municipal el fracàs d'aquest projecte que es va començar a gestar el 2013.

El projecte ha tingut diversos emplaçaments possibles des de la seva gestació. Els dos que havien sonat amb més força eren la Casa Jaumandreu, que finalment acollirà l'Ateneu, i els baixos de la Casa de Cultura. Finalment, l'espai que ha ofert l'Ajuntament és una habitació de la Casa Aymat, que també acull el Museu del Tapís Contemporani. Segons Ribas, aquest espai no pot acollir una col·lecció de la qualitat que s'ha reunit, que ha assegurat que és irrepetible.

Lluís Ribas

Això és irrepetible. El que teníem aquí no era enlloc més del món. En Toutain ho va cuidar molt, hi ha peces que són la Capella Sixtina del còmic.


L'artista santcugatenc ha atribuït directament al consistori la fi del projecte.

Lluís Ribas

No hi ha cap possibilitat, per part meva. És un projecte que està mort, s'ha matat. Jo no tinc temps per perdre: si s'oblida, s'oblida.


El proper pas, segons Ribas, és retirar tot el material que s'ha recopilat per preparar el projecte per posar punt final a la situació. L'artista lamenta també que el fet que no hagi tirat endavant el projecte li ha fet fallar a compromisos que havia pres amb persones que havien acceptat cedir obres. Ribas ha assegurat que la ciutat lamentarà amb els anys haver perdut l'oportunitat de tirar endavant un projecte d'aquestes característiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.