'Art' inaugura un Festival Nacional de Poesia que vol agrupar totes les parles de la llengua catalana


  • Comparteix:

L'espectacle 'Art' ha traslladat el Teatre-Auditori set segles enrere per reviure el mètode amb el qual Ramon Llull convertia els infidels al cristianisme. L'obra ha donat el tret de sortida al 16è Festival Nacional de Poesia (FNP) a Sant Cugat i ha tingut la presència del conseller de Cultura, Santi Vila, que ha lloat el seu caràcter 'nacional' i la capacitat d'agrupar totes les parles de la llengua catalana. La cita portarà activitats de tot tipus a diferents espais de la ciutat fins diumenge que ve.

Tot i que el festival es vertebra en aquesta edició al voltant de la fotografia, la personalitat de Llull hi estarà molt present ja que enguany se celebra el setè centenari de la seva mort. El creador d''Art', Manel Camp, ha explicat a Cugat.cat que l'obra presenta una funció molt novedosa perquè pretén acostar la figura de Llull a la ciutadania a través del jazz.

Manel Camp

És un espectacle pensat per entrar en l'univers Llull i per acostar-lo al públic en general. Ho hem fet des del vessant jazzístic, fet que és molt novedós.


'Art', que combina música, dansa i altres disciplines, ha inaugurat el FNP en una trobada presidida pel conseller de Cultura, Santi Vila, que ha destacat el caràcter vertebrador que ha tingut la iniciativa per a la llengua catalana.

Santi Vila

Uneix tota la dimensió de parla catalana de la nostra nació. Fer-ho durant 15 anys consecutius havent sabut convocar més de 245 poetes, havent aconseguit que hi hagi més de 60 propostes de registres diferents, ens ha de reconfortar a tots.


La directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Laura Borràs, ha fet èmfasi en la programació variada que ofereix la proposta.

Laura Borràs

Amb propostes variades que poden enriquir-nos a tots, fem suggeriments a tots els públics, infantil, programadors i d'altres professionals. A més, com que és nacional, incorpora tots els accents del nostre parlar.


La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, en el seu parlament ha subratllat l'arrelament del festival amb Sant Cugat.

Carmela Fortuny

Quan la tardor arriba a Sant Cugat, també arriba el festival de poesia i això ens agrada molt. Es tracta d'una tradició i un projecte consolidat, ja que Sant Cugat esdevé l'epicentre de la poesia durant aquests dies.


Recitals de poesia, exposicions, tallers i conferències comparteixen programa amb mostres fotogràfiques i actuacions musicals. El festival porta a la ciutat noms com Biel Mesquida, Pere Gimferrer, Cesk Freixas i Joan Dausà, entre molts altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.