'Santíssims poetes' mostra al públic del Teatre-Auditori les múltiples de cares de la poesia


  • Comparteix:

Música, paraula i imatge s'han donat la mà aquest dimarts al Teatre-Auditori amb l'espectacle 'Santíssims Poetes' del Festival Nacional de Poesia (FNP). Un dels noms propis de la poesia sonora al país, Carles Santos, ha servit un còctel imprevisible acompanyat pels poetes Francesc Parcerisas, Marta Pessarrodona i Ester Xargay. El trio ha recitat algunes de les seves creacions acompanyats de les projeccions d'Àlex Pallí.

'Santíssims poetes' ha posat de manifest que la poesia contemporània té moltes cares i que la hibridació de gèneres és un dels seus punts forts. La vetllada s'ha construït com un recital de poesia clàssic, amb música i veu, amb la particularitat que la música portava el segell de Carles Santos i que la imatge ha jugat un paper molt important amb les projeccions d'Àlex Pallí.

Després de 55 anys dalt dels escenaris, Santos s'ha mostrat crític amb les noves generacions de poetes en declaracions a Cugat.cat. El creador assegura que ara 'quasi està mal vist' parlar de poesia sonora i critica que molts artistes en parlin com a sinònim de modernitat quan fa més de 30 anys que es va inventar.

Carles Santos

Quan va passar el moviment de la poesia sonora va ser en un moment concret on hi havia tots els elements necessaris perquè es donés, era autèntic. Ara sembla una cosa de 'modernos', però jo no ho considero així.


La programació del festival d'aquest dimarts ha tingut un altre plat fort: el recital de l'actor local Jordi Bosch al Cafè Auditori. L'intèrpret, un dels habituals del festival, ha recitat una tria dels millors poemes de Pere Quart, amb motiu del trentè aniversari de la mort del poeta, acompanyat per Xavier Bosch a la guitarra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.