Els santcugantencs seran els protagonistes de la Diada dels 25 anys dels Bastoners de Sant Cugat


  • Comparteix:

Les activitats de la jornada volen acostar la tradició bastonera als santcugatencs

Les activitats de la jornada volen acostar la tradició bastonera als santcugatencs

Bastoners de Sant Cugat celebraran la Diada dels 25 anys el cap de setmana del 26 i 27 de novembre. L'objectiu de la cita és apropar la tradició del ball de bastons a la ciutat i que 'adopti un punt bastoner per un cap de setmana'. Entre els actes de la jornada destaquen la repicada i l'oca bastonera, dues activitats on els santcugatencs seran els protagonistes. La diada forma part de l'any commemoratiu de l'entitat que vol celebrar el seu quart de segle amb propostes 'festives i pedagògiques'.

A la diada no hi faltarà el tradicional ball de bastons. Ho ha explicat la membre de la junta dels Bastoners Esther Madrona.

Esther Madrona

Tenim la intenció que tothom es faci seva aquesta diada i que durant dos dies Sant Cugat es converteixi en ciutat bastonera.


Activitats principals
Amb la repicada tothom qui ho desitgi es pot convertir en bastoner per un dia. Aquell dissabte al migdia, l'entitat vol aconseguir que el màxim nombre de santcugatencs es reuneixin a la plaça del Rei en una ballada popular de bastons. Els interessats poden assistir als assajos per aprendre el ball de la Tarantel·la, els dimecres a dos quarts de nou del vespre i els dissabtes a les dotze del migdia a partir del 29 d'octubre. Els assajos duren una hora i mitja i tindran lloc al vestíbul del Teatre-Auditori. Cal apuntar-s'hi per mail a larepicada@bastonersdesantcugat.cat o el mateix dia de l'assaig.

L'oca bastonera pretén donar a conèixer els Bastoners de Sant Cugat a través d'una gimcana familiar. L'activitat es durà a terme a la plaça del Rei diumenge al migdia i incorporarà proves i activitats lúdiques. Els interessats es poden apuntar a ocabastonera@bastonersdesantcugat.cat.

L'associació té preparades més activitats que s'aniran coneixent al llarg del mes i que estan destinades a apropar la tradició bastonera als santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.