Arnau Tordera: 'En català no tenim una paraula que designi l'ofici de creador de lletres de cançons'


  • Comparteix:

Arnau Tordera, a la Sala El Siglo Mercantic

Arnau Tordera, a la Sala El Siglo Mercantic

El líder d'Obeses, Arnau Tordera, reivindica la figura del creador de lletres de cançons per diferenciar-la de la del poeta, dos oficis complementaris, diu, però diferents. Tordera està immers en la creació d'un musical sobre la vida de Jacint Verdaguer que estrenarà el 16 de desembre a l'Atlàntida de Vic i del qual ha ofert un tast aquest dijous a la sala El Siglo Mercantic. Acompanyat de les creacions audiovisuals del santcugatenc Jordi Lara, Tordera ha ofert l'espectacle 'Lo matí de ma infantesa'. La cita forma part del programa +Poesia del 16è Festival Nacional de Poesia (FNP) i ha servit per acostar l'univers dels dos creadors amb els versos de Verdaguer.

ESCOLTA-HO

Algunes de les frases més destacades de l'entrevista:

Jordi Lara (JL) - 'A la infantesa de Verdaguer és on es cou el Verdaguer poeta'.

Arnau Tordera (AT) - 'Obeses i altres personatges osonecs estem duent a terme una coproducció amb l'Atlàntida de Vic que serà un musical sobre Jacint Verdaguer'.

AT - 'La música de Verdaguer està als llibres'.

AT - 'La gràcia de l'univers artístic és que es pugui expressar en formes diferents i totes elles fascinants, cadascuna amb la dimensió que mereix'.

JL - 'Verdaguer s'ha anat carregant d'una pila de pols, com si fos un llibre vell, i això fa que la gent no faci el que hauria: llegir Verdaguer. Quan el llegeixes t'adones que és un gran poeta'.

JL - 'Crec que una de les claus de la modernitat autentica és assumir el millor de totes les èpoques i tots els estils, sense prejudicis'.

JL - 'Estic treballant en un llargmetratge sobre la infantesa de Verdaguer, partint d'una anècdota molt divertida: què hauria rodat Verdaguer quan tenia vuit anys si hagués tingut una càmera a la mà?'.

AT - 'En el meu ofici sempre m'he reivindicat com a músic, però també com a creador de lletres de cançons. En la llengua catalana no tenim una paraula que designi l'ofici de creador de lletres de cançons. Tenim 'poeta', però són disciplines diferents'.

AT - 'Verdaguer s'està convertint en una finestra per a mi. Estic assaborint les paraules com no ho havia fet mai a la vida'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.