Els Bastoners de Sant Cugat comencen els assajos de la Repicada de la seva Diada

Cultura

Publicat el 30/oct/16 per Pau Vázquez

Els Bastoners de Sant Cugat han començat aquest dissabte els assajos per preparar la Repicada, la ballada de la Diada dels Bastoners que tindrà lloc el 26 de novembre a la plaça del Rei i que forma part dels actes del 25è aniversari de la colla. La coincidència amb el pont de Tots Sants ha minvat la presència de bastoners, però tot i així els que s'hi han acostat han pogut practicar alguns dels balls més clàssics de l'entitat.

L'assaig també ha permès a tothom, siguin membres o no de la colla, tenir un primer contacte amb els bastons i començar a practicar els diferents passos de cada ball. La pràctica s'ha dividit en dues parts. La primera s'ha fet al vestíbul del Teatre-Auditori per poder realitzar els balls amb música, i a la segona els bastoners han sortit a la plaça de Victòria dels Àngels.

La membre de la junta dels Bastoners de Sant Cugat Esther Madrona ha explicat a Cugat.cat quins són els objectius de la colla de cara a aquesta nova temporada.

Esther Madrona

Esperem aconseguir que tothom pugui viure en primer persona el ball de bastons i el senti una mica més seu.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La Diada dels 25 anys se celebrarà el 26 i 27 de novembre amb l'objectiu d'apropar la tradició del ball de bastons als santcugatencs. El proper assaig es farà dimecres que ve al mateix lloc a les vuit del vespre.