El Cicle de Música Sacra Coral al Monestir arriba a la 5a edició i posa en valor el patrimoni cultural de Sant Cugat


  • Comparteix:

El Cicle de Música Sacra Coral al Monestir, organitzat per Camerata Sant Cugat, arriba enguany a la 5a edició com una proposta consolidada a la ciutat i amb la voluntat de posar en valor el patrimoni cultural de Sant Cugat. El director de Camerata, Xavier Baulies, defensa que la cultura és 'l'arma més poderosa per lluitar contra la situació política actual'. El cicle de l'església del Monestir, que s'allarga fins el maig, s'amplia i arriba a les sis actuacions amb la programació d'un cor de Suècia.

El cor de cambra Fòrum Vocal serà l'encarregat d'obrir el cicle aquest divendres, amb l'obra 'Laudate in choro et organo'. El cicle de polifonia vocal tindrà també la participació del Cor Tessàlia, el Cor Vivaldi, la Camerata Coral Sant Cugat, el Cor femení Auditexaudi i el cor suec Erik Westberg Vocal Ensemble juntament amb PAX Cor de Cambra. Baulies defensa que la música sacra coral és 'actual i trencadora' perquè aposta per la cultura en un moment on és 'més necessària que mai'.

Xavier Baulies

La cultura és allò que queda quan no queda res. I quan ara parlem d'una Europa desorientada, d'uns Estats Units que busquen certeses, l'única aposta possible és la cultura i l'educació.


El cicle l'organitzen amb la col·laboració de la parròquia de Sant Pere Octavià en benefici de Càritas i amb el suport de l'Ajuntament. El consistori vol que sigui un cicle de referència al territori que situï Sant Cugat al mapa de la música clàssica 'a Catalunya i el món'. La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha explicat que el cicle és un dels eixos del Pla de Música Clàssica que està plantejant el Consell de Cultura. Fortuny també ha destacat la tasca de Camerata per apropar la música sacra coral al gran públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.