Suspeses les activitats d'aquesta tarda i vespre de la diada dels 25 anys de Bastoners

Les activitats de la jornada volen acostar la tradició bastonera als santcugatencs

Cultura

Publicat el 26/nov/16 per Paula Casadesús

Les activitats de celebració dels 25 anys de Bastoners de Sant Cugat d'aquesta tarda i aquest vespre s'han suspès a causa de la pluja. Pel que fa a les propostes d'aquest diumenge, l'organització no ha confirmat encara si les mantindrà o no. L'objectiu de la cita és apropar la tradició del ball de bastons a la ciutat i que 'adopti un punt bastoner per un cap de setmana'.

A la diada, no hi faltarà el tradicional ball de bastons. Ho ha explicat la membre de la junta dels Bastoners Esther Madrona.

Esther Madrona

Tenim la intenció que tothom es faci seva aquesta diada i que durant dos dies Sant Cugat es converteixi en ciutat bastonera.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Activitats
Dissabte 26:
La jornada començarà a les nou del matí amb el cercavila matinada bastonera, que començarà a la plaça de Lluís Millet i acabarà a la plaça del Rei, l'escenari de totes les activitats. A les onze del matí, tindrà lloc la repicada, un ball que aplegarà tots els santcugatencs que hagin assistit als assajos previs. A dos quarts d'una del migdia, Octavi Coronado Swingtet farà un concert de swing.

A la tarda, a dos quarts de sis, havia de ser el torn del toc bastoner, actuacions dels Bastoners i la resta d'entitats de cultura popular i tradicional, com el grup Mediterrània. Aquesta activitat s'ha suspès a causa de la pluja.

A les vuit del vespre hi haurà un sopar popular amb caldo, botifarra, patates i pa amb tomàquet per un preu de sis euros. Per acabar, a dos quarts de deu del vespre, el grup de versions Angangas Band i un DJ oferiran un concert.

Diumenge 27
El joc de l'oca bastonera serà el protagonista de la jornada. L'activitat pretén donar a conèixer els Bastoners de Sant Cugat a través d'una gimcana familiar. L'activitat es durà a terme a la plaça del Rei diumenge a partir de les deu del matí i incorporarà proves i activitats lúdiques. Els interessats s'han d'apuntar a ocabastonera@bastonersdesantcugat.cat. El dinar de colla serà a la una del migdia i posarà punt i final a la diada.

Tot el cap de setmana hi haurà servei de barra i inflables per als més petits.