Barbara Hendricks alça la veu al Teatre-Auditori contra la segregació racial dels Estats Units


  • Comparteix:

La soprano Barbara Hendricks ha transportat aquest diumenge al vespre un Teatre-Auditori ple a l'època de la segregació racial als Estats Units. Amb un programa carregat de blues, gospel i espirituals negres, Hendricks ha descrit la lluita dels esclaus per la llibertat al país nord-americà i el moviment pels Drets Civils liderat per Martin Luther King. En el seu segon concert a Sant Cugat, la considerada 'gran dama de l'òpera' també ha interpretat himnes com 'Down in Mississipi' i 'Dark was the Night'.

L'actuació de Hendricks, anomenada 'Road to Freedom', ha comptat amb Mathias Algotsson al piano i Ulf Englund a la guitarra, i ha estat l'última del 48è Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona d'aquesta temporada a l'equipament santcugatenc.

Lluita contra la discriminació racial
Barbara Hendricks va néixer al sud dels Estats Units quan encara existien els prejudicis i les lleis de segregació racial de Jim Crow i sempre ha fet bandera de l'activisme en favor dels drets humans. A més, la soprano ha treballat intesament pels refugiats i ha estat nomenada ambaixadora vitalícia de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR).

Hendricks va ser guardonada el 2006 amb la Creu de Sant Jordi i el 2000 amb el Premi Príncep d'Astúries de les Arts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.