L'exposició 'Carles Taché: Compromís amb la contemporaneïtat', al Centre d'Art Maristany


  • Comparteix:

L'exposició estarà oberta fins al març de 2017 / Foto: Premsa Ajuntament

L'exposició estarà oberta fins al març de 2017 / Foto: Premsa Ajuntament

El Centre d'Art Maristany acull una mostra dedicada la figura del galerista i editor d'art resident a Sant Cugat Carles Taché amb un recull d'obres d'autors com Eduardo Arroyo, Antoni Tàpies i Joan Brossa seleccionades per la comissaria santcugatenca Tatiana Blanqué. 'Carles Taché. Compromís amb la contemporaneïtat' s'inspira en la contribució d'un dels galeristes catalans de més renom nacional i internacional, guardonat amb la Creu de Sant Jordi 2016 pel seu compromís en la promoció i defensa de la creació contemporània. La mostra s'inaugura aquest divendres a les vuit del vespre i s'allargarà fins al 4 de març.

La selecció d'obres fa un recorregut per l'art modern i contemporani nacional i internacional. La varietat de propostes ofereix, entre altres, una instal·lació poètica de Joan Brossa, les fotografies de Ramon Masats, l'escultura d'Antoni Tàpies i les intervencions performàtiques i musicals de Jordi Benito.

La pintura també hi té cabuda amb autors com Eduardo Arroyo, Miguel Ángel Campano o Pablo Palazuelo, i l'art més conceptual, amb Carmen Calvo i el fotògraf Alberto García-Alix. També hi ha lloc per artistes internacionals que representen els corrents més actuals, com el mexicà Bosco Sodi, l'anglesa Cornelia Parker i el nord-americà Michael Joo.

L'exposició s'acompanya d'una sèrie d'activitats gratuïtes entre les quals destaquen dues visites guiades a càrrec del mateix Carles Taché, una adreçada a joves i estudiants (10 de gener) i una al públic en general (17 de gener). Dijous que ve, però, l'artista Bernat Daviu farà una xerrada sobre les galeries d'art titulada 'L'artista que va vendre un fusell de Charlton Heston'.

El 2 de febrer es projectarà el documental 'Danger!', de l'artista britànica Cornelia Parker. Finalment, Carles Taché tornarà a visitar l'exposició en un cafè-tertúlia amb l'artista Santi Moix i el públic assistent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.