La Casa Abacial acull una mostra de pessebres i figures d'arreu del món


  • Comparteix:

Imatge de la reproducció de la pintura 'Nativitat', de van Honthort

Imatge de la reproducció de la pintura 'Nativitat', de van Honthort

La Casa Abacial acull fins al 15 de gener una exposició sobre diverses formes de representació del naixement de Jesús. La tradicional mostra 'Pessebres i figures', que organitza la Parròquia de Sant Pere d'Octavià des de fa més de 10 anys, es pot visitar enguany de manera gratuïta des de les deu del matí fins a les vuit del vespre durant els dies feiners i de dotze a dues del migdia i de sis a nou del vespre durant els festius.

El rector de la parròquia, Blai Blanquer, ha animat els santcugatencs a acostar-se a la Casa Abacial. Blanquer ha explicat que es tracta d'una exposició de pessebres de diversos punts del món que inclou apartats i formes molt diferents.

Blai Blanquer

Són un seguit de propostes, no una de sola, al voltant del tema de Nadal i del pessebre. Són diverses propostes per poder fer un volt escoltant música de Nadal i veient diferents formes de presentar el naixement de Jesús.


La mostra està formada per diversos diorames, un dels quals és una reproducció amb figures del quadre de l'any 1622 'Nativitat', del pintor holandès Gerard van Honthorst. També hi ha una col·lecció de figures de països d'Àfrica, Àmerica, Àsia i Europa, amb representació catalana i de la resta de l'Estat espanyol. Els assistents també poden veure el pessebre en tres dimensions a través d'una capsa. A més, també hi ha un pessebre popular en el qual els nens i les nenes de la catequesi hi han participat fent les cases del poble.

Ja a l'església, a la capella de Sant Benet es manté la reproducció de com era la Casa Abacial abans de 1714, amb un altre naixement de Jesús on hi havia la quadra dels cavalls.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.