Teresa Gefaell, nominada al Gaudí a la millor direcció de producció a '100 metros'


  • Comparteix:

Karra Elejalde i Dani Rovira protagonitzen '100 metros'

Karra Elejalde i Dani Rovira protagonitzen '100 metros'

La santcugatenca Teresa Gefaell i Alberto Álvarez opten a un Premi Gaudí a la millor direcció de producció per la pel·lícula '100 metros'. El film està nominat a 11 estatuetes en la 9a edició dels premis del cinema català. Els nominats s'han donat a conèixer aquest dijous en una gala a l'Auditori de La Pedrera. Miranda Gas i el santcugatenc Francesc Orella han estat els encarregats d'obrir els sobres i llegir els finalistes.

'100 metros', dirigida per Marcel Barrena i protagonitzada per Dani Rovira i Karra Elejalde, opta als premis Gaudí de millor pel·lícula en llengua no catalana, millor guió, millor direcció de producció, millor so, millors efectes visuals i millor maquillatge i perruqueria. A més, té dues candidates per guanyar el premi a millor actriu secundària i tres per al millor actor secundari. La producció ha anat a càrrec de Filmax.

La productora santcugatenca Teresa Gefaell ha destacat a Cugat.cat aquestes 11 nominacions als Gaudí i ha lamentat la manca d'èxit als Goya, on només Karra Elejalde opta a un guardó com a millor actor secundari.

Teresa Gefaell

Estem molt contents en general per les 11 nominacions. Sempre hem pensat que és una pel·lícula molt maca, però els Goya els tenim creuats. En canvi als Gaudí ens han donat les 11 nominacions que crec que són merescudes.


'100 metros' narra la història d'un pare de família a qui diagnostiquen esclerosi múltiple. Gefaell ha explicat que precisament tractar una malaltia com aquesta ha fet que la producció fos complicada, però molt maca i satisfactòria.

Teresa Gefaell

Com que hi havia el component de la malaltia s'ha ajuntat tot. Molta gent amb esclerosi ha seguit el rodatge, hem fet rodatges amb molts voluntaris que volien sortir a la pel·lícula, la gent de l'Institut Guttmann ha col·laborat amb nosaltres, gent d'associacions d'esclerosi, molts triatletes. Ha sigut una producció molt satisfactòria, molt gratificant.


La cinta amb més nominacions als Gaudí és el 'thriller' dramàtic 'La propera pell', d'Isaki Lacuesta i Isa Campo, amb 14 nominacions. La segueixen '100 metros' i 'Un monstre em ve a veure', de Juan Antonio Bayona, amb 11 candidatures cadascuna. Els guardons es lliuraran el proper diumenge 29 de gener a l'Auditori Fòrum-CCIB en una gala retransmesa per Televisió de Catalunya, dirigida per Lluís Danés i presentada per l'actor Bruno Oro.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.