Laura Conejero i Jordi Prat desgranen l'univers de 'La Fortuna de Sílvia' abans de l'estrena al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

La xerrada ha tingut lloc a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater / Foto: Teatre-Auditori

La xerrada ha tingut lloc a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater / Foto: Teatre-Auditori

El director Jordi Prat i l'actriu resident a Sant Cugat Laura Conejero han endinsat els espectadors en l'univers de 'La Fortuna de Sílvia' aquest dilluns amb una xerrada a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater. La cita, organitzada pel Teatre-Auditori, ha servit d'avantsala a l'estrena de muntatge a la ciutat aquest divendres. Prat i Conejero han coincidit a destacar la vigència del text de Sagarra que és 'grotescament proper' a la situació europea actual.

L'obra data de 1947 i és un dels quatre textos en prosa que va escriure Sagarra després de tornar de l'exili. Explica la història de Sílvia, una vídua amb dos fills que viu de la beneficència de la seva germana i que veu el món d'una manera crítica i lúcida. L'obra, d'una modernitat sorprenent, té un marcat accent europeista i revela el Sagarra més personal i universal. Una característica que, com ha explicat Prat, 'és el que connecta amb el públic actual', ja que parla d''una Europa trencada i ferida com la d'ara'.

Conejero és l'encarregada de donar vida a Sílvia, a través dels ulls de la qual Sagarra mostra la seva manera de veure el món. Sílvia és una dona capaç de preservar les seves idees tot i els girs del destí, una capacitat que és 'la vertadera Fortuna del personatge', segons Conejero.

Laura Conejero

La fortuna de la Sílvia fa referència més a una manera de ser, a una capacitat de ser lliure i de veure el món a la seva manera, i no tant a una fortuna material. És una dona que prescindeix dels prejudicis del món.


Prop d'una vintena de santcugatencs s'ha apropat a la biblioteca per participar d'aquesta iniciativa que trenca la quarta paret amb l'espectador.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.